View Single Post
Vechi 16.08.2015, 23:49:58
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Delia, hai ca suntem chit.
Si voi exagerati si poate si eu.
Ca nu se duce nimeni in fiecare zi la o nunta sau la o petrecere.

Eu spun ca trebuie vorbit cu duhovnicul si tinut masura. S-ar putea sa existe situatii in care
ne trimite chiar el sa iesim in lume, sa nu cadem in despresie sau alte probleme.
Dupa Yasmina (si poate si dupa tine) ar trebui sa nu ne ducem niciodata nicaieri.
Ne izolam, nu ne trebuie prieteni si nici rude sau colegi. Ne incuiem in casa si gata.
Asta este problema. Si am spus ca eu nu sunt de acord cu trimisul cadourilor.
Ori ne ducem cum trebuie, ori nu ne ducem deloc.

Acum fiecare face cum vrea.

Si Delia, in lume esti printre oameni, esti casatorit si ai credinta ta.
Trebuie sa ne ocupam de toti, sa ne impartim la toti. Pana si preotul spune asa.
Altfel cum ai vrea sa faca un om casatorit?
Sau zici ca daca esti casatorit nu mai ai credinta?
Tu esti casatorita? Daca da, cum faci sa tii si om si credinta?
Cred ca la alti stapani se referea Hristos in citatul ala, ca stia cum e cu cei casatoriti.

Da, inteleg. Nu zic ca n-ai dreptul sa ai propria parere, nici ca-i musai sa zici ori sa faci ca mine. N-am zis vreodata, si cred ca nici Yasmina, sa nu mearga oamenii la nunti daca nu-i post. Asta-i adagiul tau. Previzibil, de altfel. Daca zic ca ceva nu-i alb, nu rezulta automat c-ar fi obligatoriu negru.

Eu incercam doar sa amintesc varianta propusa de Hristos. Stii, aceea cu “dati cezarului cele ce sunt ale cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”. Acuma, depinde de fiecare, ce si cat considera.

Hai sa vedem un pic ce inseamna "a fi chit", dupa ce facem un mic calcul ca sa stim cat avem de dat lumii si cat lui Dumnezeu. Legat strict de problema mersului la nunti.

In decursul unui an, avem 52 de sambete si 52 de duminici, in total 104 zile cand se pot organiza nunti. Lasam la o parte faptul ca se pot face si lunea sau joia.

Din aceste 104 zile, anul acesta, un numar de 46 de sambete si duminici cad in post ori sunt zile de sarbatoare in care nu se fac nunti. Mai raman 58 de alte ocazii cand poti sa dai lumii cele ce se cuvin ei, la capitolul nunti, evenimente in familie etc.

De unde dar, impresia asta ca daca respecti porunca de a nu merge la nunti in post daca se intampla in vreuna din cele 46 de zile oprite de Biserica, gata, te-ai izolat, esti autist, ti se inchid toate portile? Ti-au mai ramas oricum alte 58 de ocazii. Foloseste-le pe alea pentru socializare, nunti si petreceri, daca te tine buzunarul, si macar cele randuite de Biserica sa le inchinam Domnului.

A, si sa nu uitam! Cand mergem la slujba si auzim ectenia aceea cu “ toata viata noastra lui Hristos, Dumnezeu sa o dam”, sa modificam raspunsul. In loc de “Tie, Doamne” , mai putin ipocrit ar fi “ Nu se poate, Doamne, ca ne considera lumea ciudati”. Amin.
Reply With Quote