Citat:
În prealabil postat de delia31
Ce-mi place mie pendularea asta! :) Cea care a deschis topicul, zicea ca-i o nunta din obligatie. Tu, din dorinta de a nuanta situatia, vii si pui problema cu prietenul care se bucura de tine si tu de el. Ipoteze distincte, concluzia fiind…in functie de caz, nu.
|
In postarea initiala nu vad nimic despre "din obligatie".
Nu am citit tot topicul, discutia extinzandu-se oricum peste problema in sine, asa ca ...
Citat:
Vezi ca a zis Yasmina intr-o postare ceva asemanator cu ce propui tu. S-a nimerit sa fie prinsa de imprejurari in voiajul de nunta al unor prieteni in Las Vegas, chiar in Vinerea Mare.
Vezi ce concluzii a tras! Tu te-ai duce, for instance, la nunta de dragul prietenul tau, chiar in Vinerea Mare? Sau, fiind asa prieteni apropiati, nu cumva ar fi fost mai nimerit in prealabil, in faza de pregatire, sa fi incercat sa-l sfatuiesti din timp sa aleaga alta ocazie cand sa-si faca nunta?
|
Situatia nu este exact aceeasi, pentru Vinerea Mare te pregatesti mai bine de o luna cu post, si nu e vorba atat de post cat de atmosfera si mai ales ziua anume.
In ceea ce priveste consilierea, tine doar daca sunt de aceeasi credinta, iar daca sunt si fac astfel de alegeri nu e mai usor ci mult mai dificil si cred ca si notiunea de "prieteni apropiati" trebuie pusa intr-o alta perspectiva.
In cazul de fata oamenii sunt de o alta credinta si nici nu este Vinerea Mare.
Cel de o credinta cu tine, poate sa-ti inteleaga refuzul (desi asta nu inseamna ca nu poti sa participi macar la cununia religioasa si sa le dai un cadou) desi nu iti impartasesc convingerile si ar fi chiar si un mesaj bun pentru ei, poate o clipa ii pune pe ganduri.
La cei de alta credinta, depinde cum am zis, de situatie, sunt foarte multe nuante aici si cred ca am definit destul de bine contextul in care duhul trebuie sa treaca inaintea literei.
Cred ca este o problema tendinta omului de a generaliza si a scoate din orice caz particular o regula universal valabila.
Cred ca tine de aplecarea mai mult spre litera decat spre Duh..