Citat:
În prealabil postat de iliegh
Atat timp cat exista constiinta de sine, vointa si memorie , un om poate fi considerat viu (priveste-o daca vrei ca pe o generalizare a ideii de viu, in sau inaafara materiei).
in concluzie toti oamenii sunt si vor fi vii oricand.
|
Asa este. De aceea spunem adesea ca "sfintii sunt vii" ori ca "viu este Dumnezeu". La randul lor, si damnatii, dupa moarte, sunt vii, doar ca intr-un anumit sens. In sensul ca vad, aud, gandesc. Adica exista.
Citat:
atunci de unde frica de moarte?
|
Ceea ce uneste frica de moarte a crestinilor fata de frica de moarte a necredinciosilor este caracterul ei reflex, data de instinctul de conservare. In rest, deindata ce privirea noastra care studiaza frica de moarte se ridica de la nivelul cel mai de baza in sus, totul devine diferit. Frica de moarte a crestinului este, de fapt, frica de judecata si de marea probabilitate de a se numara cu cei din stanga. Frica de moarte a necredinciosului este teama de neant.
Citat:
de ce vor oamenii sa se mantuiasca, sa obtina viata vesnica daca oricum o au.
|
Fiindca ceea ce conteaza e cum traiesti. Vedem bine cat de mult ne temem, referitor la viata aceasta, de a sta o vreme fara servici, de a fi aruncati in strada de proprietar, de a ne fi luata de banca masina pe care n-am platit-o. Si, dimpotriva, cat de mult ne dorim sa locuim si noi ca lumea, la casa noastra cu un anumit grad de confort si siguranta. Ei bine, toata miza mortii este mult, mult mai mare, ca intre a nu avea nimic si intre a avea totul. Si asta, timp de o vesnicie.
Citat:
viata in afara materiei schimba complet personalitatea individului. vor disparea toate pacatele care isi au originea in materie
|
Asa este. Vor disparea, adica vor deveni imposibile.
Citat:
(inclusiv pacatul comis la fiecare reapiratie). memoria nu mai are sens. vointa la.fel
|
Aici, e randul meu sa fiu nedumerit. Nu am priceput sensul.
Citat:
mie acum imi place muzica. un eu viitor fara muzica nu mai este eul meu.
|
Numeroasele marturii ale celor care au vizitat raiul coincid in a descrie o muzica splendida, care nu avea asemanare cu nimic de pe pamant. Si invers, multi din cei care au vizitat raiul vorbesc de un zgomot continuu. Referindu-ne la el, pana si in limbajul comun vorbim de "zgomot infernal".