Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Trebuie sa invatam sa traim intr-o societate multiculturala si multiconfesionala.
|
"Multiculturaliti"
Citat:
Chestiunea pusa se refera la o situatie din occident, dar, in curand, tot asa va fi si in Romania. Ne place sau nu, va trebui sa ne adaptam. Adaptare nu inseamna neaparat sa mancam cum vor unii si sa ne imbracam cum vor altii. Adaptare inseamna niste reguli de urmat, care cel mai bine ar fi sa vina din partea Bisericii.
|
Nu cred ca Biserica Ortodoxa o sa tradeze neamul romanesc.
Citat:
Pe aici, prin Franta, nimeni nu se mira cand, in restaurant, imi fac rugaciunea dinainte de masa. Nimeni nu se mira cand ma vad obligat sa refuz o iesire de Duminica dimineata la iarba verde, daca le explic ca trebuie sa ma intalnesc cu Altcineva. La randul meu, nu ma mir cand familii musulmane isi aseaza covorul in parcare si iau o asemenea pozitie incat ma fac sa ma gandesc daca nu si-au dat seama ca sunt medic si asteapta un tuseu rectal in strada. Ii ocolesc cu un zambet jovial. La randul lor, ma saluta din spatele tejghelei cand intru in kebaparia lor cu Rozariul infasurat in locul ceasului de la mana. Un ditamai crucifixul troneaza la locul de onoare in cabinetul meu: nimeni nu mi-a spus nimic. La randul meu, nu sunt deranjat de evreii ortodocsi care imi dau un pliant de cate ori trec pe langa sinagoga sambata.
|
Pai daca sunteti aceiasi religie (cu dogme diferite) dar acelasi stapan cu
cornitze, e normal."Pretenii" intre ei se saluta.
Citat:
Si este normal sa fie asa. Anormal este sa nu invatam sa convietuim.
|
Can't do that.Sfantul Constantin Brancoveanu ne interzice, iar
Sfantul Stefan Cel Mare este impotriva.