Draga Consuela,
Vorbesti de faptul ca-ti este frica sa ramai singura. Dumnezeu e pretutindeni, inclusiv langa tine; daca ai avea o legatura cu El, prin rugaciune, apropierea de Sf. Taine, iubire de El si de aproape, etc, L-ai simti. Problema e ca tu nu-L simti, fiindca tot contextul in care te desfasori te "constrange" la aceasta stare. Si ca efect tu crezi, dupa cum spui "nici 1% ca se va rezolva", adica Dumnezeu cum poate sa te ajute daca nu Ii dai sansa decat de maxim 1%? Cand crezi, crezi 100%. Sper sa simti ca nu e vorba de critica, frica ta ma doare si incerc sa-ti scriu ca si cand as fi langa tine si ti-as vorbi. :) Eu cred ca ar trebui facuta putina ordine la tine, in interiorul tau si in exterior. Iti pun niste intrebari la care nu astept nici un raspuns, ci sa ti le pui tu si sa vezi ce e de facut.
1. Ai duhovnic? Unul singur, la care sa poti merge oricand ai o problema?
2. Mergi in toate Duminicile si sarbatori la Biserica?
3. Incerci sa postesti (posturile din an + miercurea + vinerea)?
4. Te rogi (nu dupa cum vrei, ci dupa cum te indruma duhovnicul)?
5. Il chemi pe Preot sa faca sfestanie in casa macar o data pe an?
6. Te spovedesti cat mai des (e bine minim o data pe luna)?
7. Incerci sa-L iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele tau (nu tratandu-l cu indiferenta cum zici in mesaj)?
8. Citesti Sfanta Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti ca sa stii in Cine crezi?
9. Analizeaza putin si situatia parintilor si incercati impreuna sa mergeti pe calea cea dreapta, dar nu o Ortodoxie de eticheta, ci una de traire, adica o schimbare a atitudinii...mai multa smerenie, mai multa iubire, mai multa rugaciune, etc.
Incearca sa faci sfestanie cat mai repede in casa, iar cand simti starea de frica, fa-ti semnul Sfintei Cruci si spune rugaciunea inimii (Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatoasa!). Sunt sigura ca te vei linisti, dar crede cuvintele pe care le spui: pe de o parte Sfanta Treime care e in rugaciunea asta si apoi tu, prin acel "pacatoasa".
Cand esti cu Dumnezeu, El iti da pace, bucurie, multa liniste, iubire. Iarta-ma, nu cunosc situatia intreaga, dar eu cred ca esti cam departe de El. Dar El te asteapta sa te apropii, ca sa-ti iasa si El in intampinare. :)
Pace si bucurie,
Elena
|