View Single Post
Vechi 19.08.2015, 12:12:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt de acord cu mesajele lui Mihnea.
Mi-a placut mai ales primul de pe pagina.

Trebuie sa invatam sa traim in lume. Care se schimba mult.
Si cel mai mult ma surprind persoane care totusi traiesc in diaspora si in mijlocul atator confesiuni si religii si nu pot intelege niste lucruri si dusmanesc.

Si asta este valabil si pentru ceilalti, nu numai pentru ortodocsi.
Nu poti obliga numai pe unii sa se adapteze, incadreze si sa invete.
Trebuie toti sa faca acest lucru. Este conditia de baza impotriva dusmaniei si discriminarii.

Eu ies din discutie. S-a spus ceea ce era de spus.
Unii nu vor sau nu pot sa inteleaga niste lucruri si este inutil sa mai explici.

Daca noi, crestinii, suntem atat de dezbinati si nu gasim solutii pasnice, atunci ce sa mai cerem de la altii? Nu gasim zile de organizat nunti in care sa poata sa participe toti. Asta este problema.
Nu avem reguli comune. Asta este problema. Altii au. Ramadan este peste toti, nu numai pentru un fel sau altul de musulmani si in aceeasi perioada. Si toata lumea respecta si nu petrece. Ori toti, ori nici unul.

Si in final revin la modul in care fiecare intelege si traieste credinta.
Fiindca sunt unii aici care se incranceneaza sa nu accepte un lucru:
Credinta nu inseamna numai post si abstinenta.
Daca n-ai treaba cu aproapele, daca iti bati joc de el, daca stai incuiat in celula ta si dusmanesti pe toti, nu se cheama ca esti nici crestin si nici ortodox.
O credinta care nu are treaba cu omul, ci numai cu reguli si teorie nu este o credinta adevarata.

N-a spus nimeni sa nu respectam sarbatori si post si alte reguli. Era vorba de o exceptie.
Sa le respecte toti de acelasi Dumnezeu si sa respecte si omul.

Asa cum spunea Mihnea am invatat si eu aici respectul reciproc in credinta si este minunat. Sigur, nu este usor, dar se poate. Numai ca...nu peste tot.

Eu ma retrag din aceasta discutie.

Last edited by sophia; 19.08.2015 at 12:18:41.
Reply With Quote