Citat:
În prealabil postat de sophia
Vad niste mesaje pe acest forum si ma ingrozesc. Unii cauta copil de adoptat, altii cauta parinti sa adopte un copil. Paraca e mica publicitate.
Oh daca ar fi totul atat de simplu. Sa dam anunt si sa gasim copil, respectiv parinti!
Eu stiu ca nu se face asa. nu stiu de ce, dar adoptia se face prin institutiile specializate.
Copiii oferiti spre adoptie trebuie anuntati acolo si parintii adoptatori tot acolo trebuie sa intrebe si sunt indrumati la centre sa vadac copii.
Poate ca totusi in tara se mai face si asa si te duci si gasesti copilul privat sau abandonat in spital. Dar nu stiu daca ti-l si da institutia.
Trebuie multe acte si conditii.
|
Se poate face asa, daca persoana in cauzqa nu cauta un anume tip de copil, daca nu il intereseaza etnia copilului sau credinta care o au sau nu o au parintii biologici etc. Ti-i da institutia, si putin mai repede hiar daca se gaseste cuplu de parinti adoptatori si parinte care vrea sa ii dea copilul spre adoptie; desiur, actele se fac la fel si dureaza si asa, dar e putin mai usor pentru ca acceptul se poate primi si mult mai repede.
Pentru Corinusha
Citat:
Este parerea ta si ti-o respect. Eu am cunoscut si alte pareri.
Si tu prin prisma ta vezi lucrurile totusi prea simplist. Dar in fine. Asa a fost in cazul tau.
Dar sunt oameni si oameni. Unii mai sensibili, care analizeaza mai mult lucrurile.
Nu sunt nici infantilisme si nici prostii. Pana si la un catel si tot iti pui niste probleme inainte sa-l iei, daramite la un copil.
|
Unii isi pun problemele astea, desi sincer, mie personal mi se pare o prostie a-ti pui atatea probleme, o data ce sti ca copilul e sanatos si punct. Pot aparea pe parcurs destule, si fra ca copilul sa aiba ceva genetic. La fel e si cu un catel. Eu mi-am ales catelul in functie de culoare, sa semene la culoare cu tatal lui. Atat. Nu mi-am pus problema ca se va imbolnavi sa ca nustiuce. Sunt costienta ca poate avea probleme, dar sunt dispusa sa am grija de el. La fel vad lucrurile mai ales in cazul unui copil. De ce cauta cuplurile "copilul perfect", care sa fie alb, cu ochii nustiucum, sa nu fie tigan, sa nu x, sa nu y etc? Pentru ce? Adopta copil in loc de trofeu sau cre0i faza la chestiilea astea "stetice" Adica un copil tigan nu are dreptul la o familie, la fel ca un copil roman?! Nu e asta ipocrizie?
[quote]Eu una nu inteleg de ce trebuie sa spui copilului neaparat si mai ales de mic ca este adoptat. La ce-i ajuta si de ce fac asa un teatru daca li se spune mai tarziu, cand sunt mai maturi si pot sa inteleaga?
Cam ce ar trebui dupa parerea ta sa spui unui copil la 1 an, 2 sau 3?
Si ce intelege?
Copiii (indiferent) la ce varsta afla sufera. Este un soc mare. Indiferent la ce varsta. Macar la varsta mai mare intelege si daca nu-i convine poate sa plece in legea lui daca asa doreste. [quote]
Pentru ca asa e corect si pentru ca asa e el mai bine. Nu ii zici copilului ca e adopat doar 1 data, cand are 1 an sau 2 sau 3, ci ii explici frumos, pe intelesul lui, de fiecare data cum sta treaba. Nu e mare luru si cu siguranta copilul alanu va sufri ca a aflat ca e adoptat. Trust me, nu-s singura in situatia asta.
E un soc doar daca afla tarziu; habar nu ai ce se pot intreba copiii aia, chiar si daca afla la 6-7 ani.
Citat:
Da, am citit si auzit la televizor cazuri reale care au urat pe parintii adoptatori, care nu au fost de acord ca au fost adoptati.
Altii care s-au infuriat ca au fost conceputi cu ajutorul medicului si celule donate.
Sunt cazuri si cazuri. Nu putem generaliza! Oamenii sunt diferiti, reactioneaza si gandesc, simt diferit.
|
In cazurile de la televizor nu zice nimni de apt de ce au urat copiii aia pe prinii adoptatori sau de ce s-au infuriat ca au fost conceputi in laborator. Aici e problema. E cam cum zice Alin (cand s-a referit la cazul colegului meu de liceu).
Citat:
Exista oameni care nu inteleg cum este sa-ti doresti sa ai copil si sa nu poti. Pur si simplu. Nu inteleg, nu au trecut prin asta si nu stiu cum este si atunci ii calca in picioare pe acesti oameni pentru ca au ales alte cai si s-au zbatut.
Nici nu stiu cata suferinta si efort se ascund in spatele acestor alte cai.
|
Da, asa e. Ai dreptate. Ca om care ai copii, nu poti sa iti imaginezi cum e sa iti doresti copii si sa nu ai. Asa e. Dar nu inteleg de exemplu, de ce multi parinti adoptatori, sunt terfeliti pentru ca au adoptat. Ai mei au trecut printr-un episod similar din partea uneu matusi si a unui unchi. A durat aproape 3 ani, pana au cunocut "plodul infiat", a.k.a pe mine. Culmea, m-au indragit din prima secunda, dupa ce, ni e-a randul i-au pus pe ai mei la zid ca "de ce au facut prostia asta?"
Citat:
Si Corinusha - da conteaza cine a nascut copilul. Pentru ca sunt si lucruri genetice. Si mai este vorba si de alte lucruri.
|
Alte lucruri, cum ar fi ce anume? Ca in afara de genetica chiar nu ma pot gandi la altceva.
Citat:
Uite de exemplu pe acest forum este asa o inversunare a oamenilor impotriva altor confesiuni sau religii. Crezi ca ei ar adopta un copil care sa nu fie din oameni ortodocsi?
Important este si cum este crescut copilul. Categoric.
Important este si prin ce traume a trecut.
Sigur si copilul propriu poate trece prin traume. Este valabil pentru toti copii.
|
Pai copilul ala, la cateva luni-1 an-2 ani, stie oare de ortodoxie sau religii? Crezi ca are in sange conesiunea sau lipsa acesteia a parintilor? HAI SA FIM SERIOSI.
dE CE NU AR ADOPTA COPII CARE SA PROVINA DIN FAMILII NEORTODOXE/ATEE/BUDISTE/ETC? Pentru ca ce?