Citat:
Īn prealabil postat de iliegh
Amirale nu mai vorbi cu mine la persoana a doua plural. Aici pe forum suntem toti tineri dar tu ma faci sa ma simt batran.
|
OK, dar nu mai imi spune amiral. :) Si asa imi iau latura ludica prea in serios. :)) Unii de pe aici sunt de parere ca am trecut linia invizibila dintre o gluma cam prea staruitoare si o insanitate delicat de subtila/discreta. Ceva imi spune sa nu ii condamn. :)))
Serios acum, parearea mea este ca cea mai buna metoda de a Il gasi pe Dumnezeu, sau daca vrei, Stapanul Jocului, este rugaciunea. Ratiunea, cu exceptia gandirii scolastice, care este superb de clara si cristalina, e destul de neputincioasa. Daca vrei ceva rational despre Creator, citeste-i pe marii sfinti scolastici ai Bisericii Catolice: Toma d-Aquino, Albert cel Mare, etc. (mai bine, cere-i lui Mihnea Dragomir s a iti faca o lista din aceste personalitati uriase ale Bisericii, el stie mai bine decat mine). Sunt, de departe mai clari in expunere decat orice as putea cita din domeniul profan. Si deseori, mai clari decat omologii lor rasariteni, care pun accentul foarte mult pe traire.
Nici eu nu sunt mos. Eh, chestia cu a doua plural e o habitudine educationala.
Te rog sa ma scuzi, voi lua o pauza; voi raspunde mai tarziu sau in zilele urmatoare. Deasemenea, pana atunci, iti vor raspunde colagi ai mei, mult mai cunsocatori si practicanti crestini decat mine.
O zi buna!