Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Dpdv crestin se spune ca esenta corpului este sufletul.
|
Unde ai găsit?
Vreun verset, ceva?... Vreun sinod, vreun Sfânt Părinte?
*
Măi Florine, nu mai chinui învățătura creștină, fie-ți milă de noi și de sufletul tău...
P.S. Te-am mai rugat și cu alte prilejuri să ne lămurești ce e cu termenu ăsta - esență... Ce e aia domnule, de tot faci trimitere la ea mai ceva ca la Dumnezeu?
Să nu-mi zici că e ceea ce rămâne neschimbat la un fenomen, că intri în contradicție cu teoria ta hilară despre ... schimbarea fenomenelor! (nu bre, fenomenele nu se schimbă, ci se petrec, se întâmplă, se înlănțuie, se supun unor legi etc.)
Să nu-mi zici că e nota comună a unor indivizi dintr-o clasă, că dai în alte comedii care ți se întorc împotrivă.
Ia zi, de unde ai auzit tu de cuvântu ăsta pompos și găunos numit "esență"? Sună frumos, nu? Zăngăne bine, așa-i? Te face să te simți dăștept, oare? Te face telectual, bre? Te simți cu el în rându lumii culte?
Io cred că mai mult ca orice, te scutește să mai gândești - asta-i singura lui virtute!...:)) Ai putea, dacă tot vrei să iei o pauză când obosești cu cugetatu, să zici mai simplu, românește: ăăăăă...... Sau după plac: îîî..... Asta, cel puțin, relaxează musculatura laringelui, elimină tensiunile psihice și smerește cugetarea.