Citat:
În prealabil postat de bogdan.mx
Buna.
Citesc și nu înțeleg de ce Dumnezeu a invartoșat inima lui Faraon ca să nu asculte de Moise când acesta i-a cerut să lase poporul Lui să-I slujească?
|
Subscriu la opinia lui Mihnea. Și aș completa cu părerea că Domnul, avînd în vedere mereu, mai întâi, pe poporul Lui, lucrează prin învârtoșarea lui Faraon la smerirea și desăvârșirea evreilor. Inclusiv la desăvârșirea lui Moise.
Să ne amintim cât de înclinat spre răzvrătire era poporul iudeu! Câte legăminte a încheiat Domnul cu ei și cum le-au încălcat...
Din multele pasaje relevante în acest sens, m-aș întoarce spre exemplificare la acesta:
"O, de ar fi inima lor așa, ca să se teamă de Mine și să păzească toate poruncile Mele în toată vremea, ca să le fie bine și lor și fiilor lor în veci!" (Deut. 5,29)
Așadar, se pare că învârtoșarea inimii lui Faraon ar fi putut fi de folos la înmuierea inimii evreilor. Și la sporul lui Moise, care avea să pătimească multe, mai apoi...
Domnul țintește mereu, mai întâi, la inima omului. Așa am aflat în Biserică și așa cred. Doamne ajută!