View Single Post
Vechi 23.08.2015, 20:14:09
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Am inteles. O singura intrebare mai am,scuze ca abuzez de rabdarea ta :) Care a fost, din punctul tau de vedere, de la Creatiei si pana in prezent, cel mai distructiv cataclism, hotarat de Dumnezeu,care a lovit civilizatia umana?
Sincer? E foarte greu sa ma opresc la unul. Voi defini trei. Intre noi, aflati, culmea, pe baricade politice vesnic in razboi, cam ca Roboam si Ieroboam (ca tot suntem in context VT :) ) nu exista micniuni si dat la intors. E bizar, dar cum am mai zis, pe forumul asta respect cel mai mult proocccidentali ca tine, Mihai G si Mihnea Dragomir. Asta e, dinamica sufletului uman. :) Revenind la obiect: primul, potopul, apoi cele zece plagi si iesirea Israelitilor, cu genocidele subsecvente asupra populatiilor din Canaan, apoi, in ansamblu, deciziile luate la Mediolanum, Thessaloniki si Niceea (adica iesirea Bisericii Primare din catacombe si trecerea ei in parteneriat cu statul). Acestea trei, iar la concurenta cu ultimul as mentiona revolutia franceza si, nu-chiar-asa-paradoxal-in-ce-ma-priveste, dupa cum te asteptai, reintoarcerea burgheziei la putere in Estul Europei dupa 1989. Stiu, de fapt sunt mai mult grupuri de situatii si evenimente, dar asa simt/gandesc.
Reply With Quote