View Single Post
Vechi 24.08.2015, 17:04:08
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190 Vezi mesajul
Asa e.Asta e tot lipsa smereniei.Sfatuim(eventual chiar cu forta) pe ceilalti, si poate alunecam mai tare ca ei pana la urma.
Da, se întâmplă și asta, uneori, dar nici să facem o piedică din gândul că e posibil s-o pățim și noi, cei care momentan acordăm vreun fel de ajutor, nu pare a fi atitudinea firescului. Pe calea asta e posibil să ne temem foarte, până la inhibarea completă a gestului, de a mai sprijini în vreun fel pe careva...:) Nici chiar așa!
Din câte înțeleg te referi la prevenția prin modestie, la paza de sine și luare aminte, la prudență. De acord, desigur.

*
Spuneam că a oferi ajutor implică să mori nițel. Sau mai mult...:) Mi-ar fi plăcut să dau curs acestei idei dar între timp interesul meu s-a evaporat. Ideea rămâne, totuși, poate voi reveni la ea întrucât aș avea câte ceva de spus, din practica dificilă și complexă a acordării ajutorului în plan profesional, mai ales.
Deocamdată spun, cu anticipație, că profesioniștii acordării ajutorului tocmai asta au grijă să nu se întâmple: să nu moară prea mult....:) Sunt instruiți special în acest sens, uneori ani la rând... Și sunt supervizați periodic, pentru a vedea ce a mai rămas din ei după acordarea sistematică a ajutorului...:)

*
În Biserică întâlnim legea tare că nu ajutăm noi, sau nu ajutăm singuri, ci suntem asistați și sprijiniți de Dumnezeu, Care este adevăratul Samarinean și Doctor. Cu cât ne dăm seama mai bine de acest lucru, cu atât participăm mai eficient la ajutor și murim mai cu folos, cred eu.
Dar o piedică serioasă e tendința de a intra mereu în rolul de Salvator, din triunghiul dramei, rol care nu e nici sănătos nici folositor etc.
Mulțumesc frumos pentru dialog, Alex, dacă mai ai tu câte ceva de împărtășit m-aș bucura s-o faci. Doamne ajută!
Reply With Quote