copiii mici sunt greu de adoptat probbil si pentru ca toata lumea vrea copii mici (sub 1-2 ani).
Sophia, sunt abandonati si copiii cei mai cei, adica copii cu trasaturi frumoase, gen blonzi cu ochi albastri, ce cauta toata lumea care vrea sa adopte. Cine vrea sa abandoneze un copil nu tin cont de cum arata copilul; iar cine vrea cu adevarat sa adopte, nu pentru a se simti ei mai bine ca-s parinti, ci pentru a creste un OM, aceia nu o sa tina cont nici de etnia copilului, nici de culoarea pielii sau a ochilor copilului, nici de tipul de printi biologici care l-au conceput si adus pe lume. Pentru ca, la urma urmei, nu conteaza cine te-a adus pe lume, conteaza cine si cum te-a crescut.
Ma intreb daca te-ai lua de implicatiile genetice fiind tu pusa in situata de copil adoptat sa ce dopil "de adoptat"; m-as gandi ca nu ai mai fii asa de subiectiva, ca pana laurma daca vrei sa ai un copil si sa cresti un copil, nu o faci pentru tine, o faci pentru copil; cresti un om, nu o replica de-a ta; copilul acela, fie el natural sau adoptat ste o fiinta unica, cu o personalitate unica si temperament unic, cepot fi net diferite fata de ale printilor (cum ziceam, e valabil si la copiii naturali asta; enetic, copiii mostenesc si alti stramosi, nu doar pe parinti). Asa ca da daca vrei sa cresti un om si nu poti face tu acel am si esti dispus sa adopti, atunci corect si normal mi s-ar parea sa nu ai pretentii ca copilul sa fie nustiucum; inteleg sa ai pretentia sa fie clinic sanatos, dar mai mult de atat nu inteleg de ce ai avea pretentii (nu vb aici de tine sophia, vorbesc la modul general - prea multi oameni care vor sa adopte au pretentii legate de orice chestie la copil; apoi se mira ca nu li se aproba adoptia). Eu una, as avea retineri sa dau un copil in adoptie cuiva care are pretentii sa fie de etnia x, ochii y, parul z, clinic sanatos, parinti nustiudecare etc; pentru ca, e cele mi multe ori, acei oameni vor avea pretentii exagerate si de l copil; il vor constrange sa devina "copilul trofeu", de care sa se poata mandri; iar asta nu e neaparat compatibila cu dorintele viitoare ale copilului, cu personalitatea lui etc.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
|