View Single Post
Vechi 25.08.2015, 23:44:53
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Da. Va urma o alta intrebare deloc usoara?
Nu. Nu voi mai pune nicio întrebare.

Știu acum că atât tu cât și Mihnea Dragomir sunteți tați. Și că amândoi adulați un zeu care i-a poruncit unui alt tată să-și înjunghie copilul. Un zeu în a cărui scară de valori supunerea acestui om (Avram) a contat, ca fiind o dovadă de achiesare la valorile sale, ale zeului.

Și îneleg că apreciați, amândoi, ca fiind de lăudat atitudinea unui om care a spus: dacă zeul îmi poruncește, îmi voi omorî copilul. A unui om care a fost pe punctul de a înfige pumnalul în propriul lui copil. Cu oarecare regrete, da, dar, totuși, un om care era gata să-și înjunghie fiul; să vadă cum tâșnește sângele din pieptul și de pe buzele fiului său, să vadă cum fiul său își dă sfârșitul. Pentru că era convins că a face așa ar fi fost, ar fi putut fi, bine.

Nu. Pelerinule, nu îți voi pune întrebarea la care te aștepți. Din respect pentru tine, ca om. Știu, fără să te întreb. că nu ai putea-o face, și asta nu pentru că ai fi mai puțin credincios decât Avraam, ci pentru că ești mai om decât el.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 25.08.2015 at 23:47:33.
Reply With Quote