Pentru oitza ratacita:
Legislatia nu este aceeasi pentru cei din tara si cei din afara. Fiindca romanii din strainatate sunt pusi in aceeasi oala cu strainii care vor sa adopte copii din alte tari.
Pentru cei care sunt in strainatate si vor sa adopte sunt niste taxe fixe.De ex. pentru Europa cam 20000-25000 Euro. La astea se adauga si cheltuielile tale personale (calatorie etc.).
Nu stiu exact de ce sunt asa sume mari. Intra traduceri de acte, posta si nu mai stiu ce.
Aici totul costa mult mai mult decat in tara. (Deocamdata.)
Si pentru toti banii astia iti da o poza a copilului si doua vorbe. Daca il vrei mergi mai departe, daca nu mai astepti, sau renunti. Nu stiu daca iti mai arata altul.
Si mai pot apare si alte probleme. Te trezesti ca nu mai vor sa-ti dea copilul, ca nu stiu ce. Si uite asa se traumatizeaza oamenii (si copii si parinti adoptatori).
Am uitat - trebuie sa dovedesti o anumita situatie materiala si nu stiu cat de bogat trebuie sa fii. Multe conditii.
Unor parinti naturali nu li se cere absolut nimic, nu-i verifica. Fac ce vor cu copiii. Nu mi se pare corect si cand vad cati copii sunt victime ale parintilor naturali, ma intreb de ce nu-i ia si pe ei cineva la control si sa-i opreasca de la facut copii daca nu le trebuie.
O intrebare - si daca se desfiinteaza centrele de plasament si ii da la casute din astea, mai sunt adoptabili copiii? Ca asa sunt multi copii luati de preoti sau manastiri si nu-i dau pentru adoptie. Ca cei de la Valea Plopului.
Pentru Ovidiu:
Nu. In tari vest-europene nu ai sanse sa adopti. Sunt prea putin copii fata de numarul de cupluri doritoare, sunt conditii drastice (mai ales varsta).
Ma intreb totusi cati copii adoptabili exista in tara la ora asta.
Si mi se pare ca esti foarte dur si nu ai dreptate. Exista parinti care stau in alta tara si le pot oferi copiilor multe despre traditia si limba tarii noastre.
Asa cum exista si situatia inversa in care parintii inchid usa in urma lor definitiv si nu mai au legatura cu tara si limba romana si nici pe copii nu-i mai lasa.
Deci nu este un criteriu.
Ei, sunt ciudatenii mari in tara cu adoptia.
Am auzit multe cazuri in care cuplurile nu pot adopta si atunci ajung sa faca tot felul de alte lucruri medicale (daca au bani) si tot fac copii. Cei care nu au bani raman fara copii. Si uite asa.
Conteaza numai banii si hartiile. Ce este in sufletul oamenilor nu intereseaza pe nimeni. Asta este adevarul.
Last edited by sophia; 26.08.2015 at 12:28:30.
|