Ceea ce scriu unii aici si mai ales stilul, este cumplit. Atata rautate intre crestini si ortodocsi! In fine, asta este.
Am intrat sa fac o corectie. Vad ca se baga unii in discutie care nici nu au habar de niste lucruri si creeaza confuzii.
Nu stiu cum este in SUA, dar nu cred sunt diferente mari fata de Europa.
Conform legilor (exista o lege data la Haga in privinta adoptiei pentru toata lumea), adoptiile se fac numai prin institutii autorizate.
In fiecare tara deci exista acum asa ceva.
Acolo iti cere aceste sume mari de bani. Nu in Romania, sau Africa sau India de unde adopti copilul.
Practic ai de dat totusi si ina cele tari bani ca sa se rezolve problema (mai repede).
Institutiile astea autorizate cer o gramada de bani pentru birocratia lor. Nu stiu ce costuri acopera.
Daca incerci sa adopti pe cont propriu, cautandu-ti tu singur copilul prin alte tari in jungla de acolo, ai probleme mari. Mai intai ca trebuie sa te ocupi tu singur de totul (nestiind limba) si mai apoi ca risti sa nu-ti primeasca copilul in tara in care vrei sa-l duci (daca ti l-au dat totusi din statul in care l-ai gasit).
Diferenta intre SUA si Europa de Vest este ca in SUA totusi ai mai multe posibilitati de a obtine un copil, fireste daca ai bani. Sunt multi copii de adoptat si mai sunt posibilitatile pe linie medicala.
Oamenii care vor sa adopte copii nu sunt neaparat bogatasi. Sunt si din acestia, dar aici credeam ca discutam despre romanii plecati in alte tari.
Dintre acestia putini ajung sa poata sa-si permita cerintele unei adoptii.
Romanii din straintate nu sunt avuti. Exista exceptii, dar in majoritate sunt amarati pentru ca nimeni nu-i primeste pe joburi grozave.
Nu-si cumpara case si nici masini (decat poate de mana a n a).
De multe ori ma intreb de unde au oamenii din tara bani de case, de masini, de "in vitro" si alte cele, cand se spune ca este asa saracie. Se pare ca este o "foarfeca" mare si exista si unii foarte bogati.
Ah, era sa uit - da, adoptiile in tara am inteles ca sunt gratuite si mult mai simple, decat cele la nivel international.
Si am sa mai spun ceva. Romanii din strainatate cauta mai intai copii in Romania pentru ca este tara din care provin si ei, stiu limba, au ceva in comun cu copii aia. Si daca pleci si locuiesti in alta tara nu inseamna ca nu mai stii nimic despre tara ta, ca nu mai ai contacte acolo, sau ca nu te mai duci acolo. Asta se intampla numai daca vrei sa-ti razi trecutul cu totul din istoria ta. Eu nu aprob asta.
A lua un copil de in alta tara, de alta nationalitate, inseamna, asa cum am mai spus, sa patrunzi si in cultura lui. Trebuie sa stii mai intai tu limba, cultura, traditii, tara, etc. si sa tii si copilul in contact cu ele si sa-l inveti.
Eu una asa as fi facut.
Ultimul mesaj al Corinushei este foarte bun.
Last edited by sophia; 27.08.2015 at 12:09:30.
|