View Single Post
Vechi 28.08.2015, 10:15:38
Iulia2579 Iulia2579 is offline
Member

Data înregistrării: 08.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Multe și minunate sunt căile prin care Bunul Dumnezeu îl întoarce pe om către Sine!
Fie printr-un necaz oarecare, fie prin vreo deziluzie mare, ori poate printr-o boală și prin pericolul morții etc., precum și prin unele năzuințe care depășesc, crede omul, puterile lui personale.
Dacă omul, din pricini nenumărate, nu a reușit să ridice ochii și mintea spre Cer, Domnul îl ajută, așa cum fac adeseori părinții omenești cu pruncul lor, chiar și prin lipsuri - de nu s-a putut prin surplusuri...:)
Cred că printre căile dăruite de Dumnezeu în sprijinul nostru se numără și aceasta - nevoia de a primi ajutor în vederea căsătoriei sau, pentru cei deja căsătoriți, nevoia de a primi ajutorul pentru bunul mers al căsniciei, pentru rodnicie în pace.

*
Sigur că putem citi Psaltirea, ba chiar toată Scriptura! Împreună cu lucrarea rugăciunii și cu toate celelalte care alcătuiesc o viață îmbisericită, citirea Psaltirii nu ne poate fi decât de folos. Sufletul nostru se tămăduiește astfel și sporește în cele bune și frumoase, bineplăcute lui Dumnezeu. Făcînd cele ale dreptei credințe, înlăuntrul comunității euharistice, nu avem decât foloase - de putem rămâne la lucru atunci când apar numeroasele piedici...

*
Cunosc o tânără care, în urmă cu câțiva ani, dorea să se mărite. Și a aflat, nu știu cum, că Dumnezeu vrea ca mai întâi să își aducă aminte de El. Și, intrînd ea în rândul credincioșilor și deprinzîndu-se tot mai bine cu viața de credință, a îndrăgit așa de mult noul mod de viață încât, uitînd parcă cu totul de gândul de îmceput al căsătoriei, a ales ... călugăria. A fost atât de convinsă că dorința de a se mărita fusese "nada" prin care Pescarul de oameni o adusese la El, încât a trecut peste toate opreliștile și, iată, de câțiva ani este monahie - undeva la o mănăstire din Ardeal.
Desigur, nu toate fetele care voiesc să se mărite devin monahii...:)
Dar această fată arată cât de rodnică poate fi, uneori, apropierea de Dumnezeu deși, la început, căutarea Domnului pare a fi reflexul unui impuls de-a dreptul interesat/mercantil...
Chiar de ar fi așa, Domnul le potrivește pe toate, cu minunata Lui grijă, pentru a fi de cel mai mare și mai potrivit folos fiecărui om în parte.
Să vă ajute Dumnezeu să Îl cunoașteți și să fiți fericită și împlinită sub Har!
Va multumesc pentru raspuns, dar mie nu imi place calugaria.
Eu sunt facuta pentru casatorie, pentru a fi o buna crestina fiind o buna sotie si mama.
Calugaria am exclus-o de mult si dupa multi ani de cercetare ale acestei vieti. Calugaria are dulcetile ei, dar aceiasi manturie se poate atinge si prin casatorie...