Consuela,
n-o asculta pe Va_iubesc fiindca nu stie ce spune, ea vrea sa faci un fel de credintza exagerata, un fel de habotnicism, desi are dreptate ca ar trebui sa te folososti de ajutorul bisericii si a unor duhovnici, deci ascult-o cu bagare de seama...
Sa intzeleg ca puterea ta de perceptie senzoriala si sufleteasca ori mentala depaseste granitzele obijnuitului si percepi manifestarile unor spirite, ori prezentzele umane, poi aici e foarte bine, ca doar e foarte bine sa posezi insusiri neobisnuite, dar trebuie sa le folosesti in a-i ajuta si pe altzii, fara teama, ori cum sa nu ai teama de spirite si umbre? e un nonsens, sigur ca ai teama, dar foloseshte-te de sfanta cruce, de biserica si de apropiatzi prin perceptziile tale, in realitate, nu in ascunzish, si fara a-i pacali pe apropiatzi...
Dar hai sa-ti spun nishte chestii:
-trebuie sa alungi perceptziile bolnave, adica simtzirile nasoale, murdare, adica sa devi nesimtzita in privintza astora, si sa-tzi pastrezi simtzirile frumoase, sentimentale, curate...
-telepatia este in general falsa, fiind o prosteala halucinogena in anumite stari de pacalici, si se poate sa fi doar pacalita ca percepi ori comunici cu altzii, spiritele inducandu-ti vedenii, idei de-ale lor, in marea lor majoritate inutile pentru tine, ideea este ca daca intri in hora apoi tot joci, mai bine pune cruce mereu, acestor discutzii inutile, gandindu-te ca n-ai ce invatza de la spirite...
-stiu si eu ca si mie mi s-au intamplat o sumedenie, deci nu te considera singura care poseda astfel de insusiri, ori ca o tot patzeste, si noi patzim dar nu spunem ca n-ai cui si n-are rost, dar nu ai cu ce sa te lauzi, si cauta mereu singuratatea, si apoi povesteshte ce ai vazut si simtzit, desi nu intereseaza pe nimeni, sau scrie, desi n-are rost,
-si oricum n-ai cum lupta cu spiritele ca sunt multzimi infinite... si nu le vezi si le auzi tu ci ele tzi se arata si-tzi vorbesc ca-s bolnave de exchibitzionism, adica vedetism, si n-ai ce le face... dar ai grija ca nu trebuie sa te comportzi cu ele ca si cu oamenii, pe ele le iarta doar Dumnezeu, si le invatza doar el, daca vor ele, deci sa nu ai impresia ca le faci vre-un bine, ori vre-un rau, decat potzi si fatza de ele sa-tzi pastrezi invatzatura aplicata tie insatzi, uri celor la care visezi, ori pentru care te rogi, dar fara a avea vre-o datorie fatza spirite, ca suntem chematzi sa aplicam fatza de oameni si nu fatza de spirite, fatza de ele te potzi comporta cum vrei... nu stiu sa fie vre-o datorie in aceasta privintza, desi eu sunt crestin-ortodox laic, si poate ca trebuie sa ne purtam in vre-un fel... dar poate ca eu nu stiu deocamdata...
-asha este sunt puzderie printre noi... si pentru asta nu tzi-ai pierdut mintzile, si nici nu esti blestemata, si nici anormala, nici daruita cu ceva suplimentar, si ele dau socoteala pentru ceea ce fac, mai marilor lor, iar Domnul Dumnezeu este autorul creatziei, ... a celor vazute si a celor nevazute, deci nimic iesit din comun...
-eu sti ce cred?, eu cred ca de aia esti bantuita fiindca esti o persoana curata si cinstita si nu-si pot ei/ele imagina cum de mai sunt oameni care nu se mocirlesc, care iubesc, zimbesc, respecta altzi oameni, au cap, au suflet, ca ei isi zic mereu, asha ceva nu se poate! deci ia mai da-i incolo ca nu merita sa te ocupi de spirite... ori paranormal... cand sunt atatzia oameni cu adevarat mari printre noi ori prin istorie, care merita a le acorda interesul...
|