View Single Post
Vechi 29.08.2015, 18:43:40
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiansebi Vezi mesajul
si cum trebuie facute promisiunile pentru a fi primite (auzite) de cel de sus?
Dumnezeu ne da libertate deplina si NU ne forteaza sa facem promisiuni. Ba chiar ii displac, pentru ca in acest fel omul pretinde ca este in stare sa faca ceva prin propriile puteri. Iar asta e un semn al mandriei.
In concluzie nu trebuie sa facem niciodata promisiuni lui Dumnezeu, decat sub forma de legamant in fata Lui, atunci cand vorbim de botez, casatorie, sau calugarie. Acestea sunt Sfinte Taine, la consfintirea carora participa si Ingerii din cer, dar pe care omul naiv si inselat le trateaza (cel putin pe primele doua) cu o iresponsabilitate dezarmanta, atragandu-si grea osanda.
Altfel de promisiuni trebuiesc doar gandite in adancul inimii si insotite de rugaciunea sincera: "Doamne, Tu stii ce-i in sufletul meu! Cu mila si ajutorul Tau, ajuta-ma sa-mi implinesc gandul pe care mi l-am propus, daca imi este de folos. Nu spre mandrie si nici spre osanda, ci spre mantuire si bucurie sufleteasca!" Si nici nu stim cum, toate se leaga minunat, iar in scurt timp gandul prinde contur si se finalizeaza, avand puterea sa ne aduca, nu merite personale, ci acea smerenie binecuvantata, cum ca, desi pacatosi, Dumnezeu isi gaseste timp si pentru noi cand Il rugam!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote