Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 10.02.2008, 14:35:22
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Permiteti-mi sa fiu putin ecumenist. Mie unuia mi se pare ca multi sunt antiecumenisti ca asa e la moda. Ca asa zic marii duhovnici si gata toti s-apuca sa ii atace pe cei care ar fi ecumenisti. Nu sunt pentru erezii dar sunt impotriva la unele exagerari. Ne apucam acum sa il facem pe patriarhul Daniel mason si ecumenist. Nu stiu daca stiti dar biserica ortodoxa e cea mai ecumenista. Dar acum toti inteleg altceva din asta. Am auzit niste chestii... urate despre astfel de personaje. Toti se grabesc sa ii atace pe ecumenisti ( si ma refer la ierarhi ) ca sunt nu stiu cum. Hai ca inteleg ca par Iustin Parvu sa fie antiecumenist ca are har. Dar un individ care citeste niste carti si se crede mare teolog...??? Oamenii astia de ce nu se preocupa sa-si traiasca credinta in loc sa barfeasca pe altii? Niciodata nu am auzit pe un mare duhovnic sa zica ca nu stiu care episcop e eretic. Dar crestini sunt multi. TOti dam cu piatra in episcopii nostri in loc sa ne rugam pt ei. Poate ziceti ca sunteti acuzati de Hristos de ceva indiferenta sau nepasare si alte chestii de genul asta daca nu faceti ceva. Dar nu stiu cine a citit acatistul Maicii Domnului Portarita. DIn ce am inteles o vaduva nu a acceptat sa fie batjocorita icoana de iconoclasti si a aruncat-o in mare. Ea nu cred ca a participat la ceva sinod si nici nu cred ca s-a apucat sa zica ceva de genul ca patriarhul e iconoclast. Ea a stiut pur si simplu ce e bine si ce e rau. De unde? Din trairea credintei. Asa ca noi sa ne traim credinta si sa ii lasam pe mai marii nostri sa se ocupe de astfel de lucruri. SI atunci cand va fi momentul sa marturisim credinta.

O ultima intrebare: cu ce devii mai bun cand citesti barfe despre episcopii asa-zisi eretici?
Reply With Quote