Am citit cele mai interesante pareri despre avort ( pro si contra) Sincera sa fiu nu ma asteptam ca pe un forum crestin ortodox sa intalnesc si persoane care privesc lucrurile altfel decat un credincios, cu atat mai mult nu ma asteptam sa dau peste un om care singur se numeste pagan. Interesant. Asta ma face sa gandesc ca oamenii desi nu sunt credinciosi si se revolta impotriva celor cerute de Dumnezeu, totusi tanjesc dupa El si dupa dragostea LUI. Inseamna ca lumea nu e chiar asa rea cum o cred unii.
Acum... revenind la subiectul discutiei... ma gandesc de ce unii vor sa-si apere parerile folosind doar exemple extreme. Evident ca ele exista si ca pot lovi pe oricine dar cazurile resprective nu sunt de competenta noastra a fi dezbatute. Ele sunt de competenta duhovnicilor. Noi degeaba ne dam cu parerea pt ca un crestin, mai ales daca e vorba de o mama crestina, e datoare fata de sufletul sau sa ceara in orice situatie sfatul, binecuvantarea si rugaciunea duhovnicului. Asadar nu va mai luptati unii cu altii dans totfelul de exemple, e drept foarte pertinente, incercand sa va indreptatiti alegerea facuta... ca nu e CRESTINESTE. Cine stie, cunoaste... cine nu... sa mai cerceteze ca e voie desi unii ne-au bagat in cap ca n-ar fi asa.
Asadar... n-am vazut pe nimeni care sa spuna Nu avortului din punct de vedere al vietii de dupa moarte. Crestinii nu cred doar in viata asta de AICI si ACUM ci mai ales in viata de dupa viata asta.
Asadar... de ce avortul e un pacat si tb evitat pana la jertfa?
Pur si simplu pt ca pruncii avortati sunt lipsiti prin nenastere, si astfel prin lipsa botezului care nu se poate face decat dupa nastere, de DUMNEZEU.
Pruncii nenascuti sunt lipsiti prin avort si de dragostea parintilor si de cea a lui DUMNEZEU. Pt ei nu e loc nici in rai, nici in iad... n-au parte nici de dragoste, nici de ura, nici de lumina nici de intuneric.
Sufletul exista chiar din momentul conceptiei, oamenii de stiinta o stiu dar o ascund ca sa justifice avortul. Deci sufletul copilului nenascut n-are parte de nimic. Nici de viata asta, nici de cealalta. Cine suntem noi sa luam o astfel de hotarare de a ne trimite urmasii, pruncii nostri, rodul dragostei noastre, rodul binecuvantarii lui Dumnezeu intr-un loc mai urat chiar decat iadul. Cine suntem noi sa lipsim pe cineva de dragostea lui DUMNEZEU. Cititi de PARINTELE PAISIE AGHIRITUL despre soarta nenascutilor si veti intelege ce eu nu stiu sa exprim cu adevarat ... pt ca cu greu se poate intelege jalea pruncilor nenascuti.
Daca as prefera sa ma nasc daca n-as fi intreaga din orice pct de vedere?
DA, DA , DA... pt ca numai prin nastere si botez il pot cunoaste si ma pot bucura de DUMNEZEU, mantuitorul meu.
Incercati sa priviti duhovniceste lucrurile. Noi sunt pe aceasta lume pt a ne jertfi unul pt altul, nu pt a ne face viata cat mai placuta si mai plina de huzur. Ca la sfarsitul vietii cand vom sta in fata Mantuitorului care si-a dat viata pt noi nu vom fi intrebati ce am facut ca sa ne inlesnim traiul si ca sa traim cat mai bine pe pamant ci vom fi intrebati de vietile pe care le-am adus la lumina si pe cele pe care le-am indeptartat de Dumnezeu, si de cele pe care le-am lipsit de EL. Raspunderea e mare si nu putem lua o hotarare pur si simplu doar ca avem libertate si liber arbitru.Trebuie sa luam hotararea care salveaza suflete si care le mantuieste.
Dumnezeu sa va daruiasca lumina Sa si sa va apere de situatii extreme si sa va dea gandul bun in situatiile grele din viata voastra.
DUMNEZEU sa ne apare ca prea multi copii sunt avortati si prea ne sunt murdare mainile de sangele lor. MARTIRI fara rasplata.
Sunt multe motivele pentru care sunt impotriva avortului si apar drepturile pruncului nenascut, dar am preferat doar pe unul sa vi-l aduc in atentie.
Bineinteles ca sunt si impotriva oricarei metode aticonceptionale. Pt ca anticonceptional inseamna antiviata iar eu sunt PROVITA, desi nu apartin fundatiei cu acelasi nume.
Noi trebuie sa aparam viata caci si DUMNEZEUL nostru apara viata si este impotriva mortii, doar L-a dat pe unicul SAU fiu drept jertfa pentru ca MOARTEA sa fie OMORATA iar noi sa INVIEM si sa avem VIATA VESNICA.
Iubitilor si dragilor nu uitati asta cand condamnati la moarte... indiferent pe cine. TOTI avem dreptul la VIATA.
|