Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Supunerea ta față de soțul tău este, în primul rând, o problemă între tine și Dumnezeu. Dumnezeu este Cel ce-ți fixează locul sub autoritatea soțului tău și tu accepți acest loc de supunere față de soțul tău, în primul rând pentru că acesta este aranjamentul lui Dumnezeu, este ordinea gândită de Dumnezeu. De vreme ce tu ești o creație nouă, o ființă care trăiește pentru Dumnezeu, tu accepți locul pe care ți l-a fixat El în ierarhia cosmică și acest loc este sub autoritatea soțului tău.
În al doilea rând, supunerea ta față de soțul tău este o problemă de dragoste. Când iubești cu adevărat, te dăruiești celui pe care îl iubești și dăruirea de sine înseamnă și ascultare, supunere și subordonare.
Ați auzit că această supunere înseamnă să te uiți mai întâi la interesele celuilalt și să-l vezi pe celălalt mai sus ca tine. Acest lucru nu este ușor dacă nu iubești dar, dacă iubești, tocmai aceasta faci, te uiți pe tine și trăiești pentru cel pe care îl iubești.
|
Ehe, când vor începe isteții și istețele să spună "da, daaaar....", cu tot ce poate fi imaginat (sau chiar întrece imaginația) că urmează, nu mai rămâne nimic din postarea aceasta. Deși textul e fără echivoc și cât se poate de luminos, de hrănitor pentru fericirea familiei.
Mie îmi place cel mai tare faza (clișeu des întâlnit pe aici) cu pusul condițiilor de tipul: da, dar numai dacă și bărbatul e credincios adevărat (ca noi, fetele și nevestele cuminți-foc, se lasă de înțeles) și ascultă de Hristos! Poftim....
Asta seamănă cu condiția pe care o pun unii creștini "adevărați" care justifică faptul că nu merg la biserică prin aceea că popa a furat nu știu ce, s-a îmbătat nu știu când, a tras un pârț nu știu cum ș.a.m.d.... Când vom avea un preot adevărat, un sfânt nu altceva (ca noi, se subînțelege), atunci vom cinsti și noi biata biserică, sfințind-o cu prezența noastră....
Și ne mirăm că lumea se plânge de copii - că sunt, chipurile, răi și neascultători... Păi de unde să fi învățat ei altceva?