Citat:
În prealabil postat de Iulia2579
Domnule, daca ati fi citit commentul meu de la inceput v-ati fi dat seama ca nu ma supar asa de repede! Ci incep sa am cam supar cam dupa 15 ani de cerut sfaturi in privinta aceasta si dupa 15 ani in care sunt ´´trimisa´´ la calugarie! Nu stiu daca acum ati inteles ´´supararea mea´´?
Eu nu sunt un copil, eu am lucrurile foarte clare in capul meu, stiu ce doresc, si este absolut INUTIL sa mi se sugereze (´´preamareasca´´) ideea calugariei! Nu ma intereseaza.
In alta ordine de idei, nu prea imi plac oamenii care raspund pe de-alaturi!
Am intrebat de psaltire pentru casatorie. Mi se raspunde cu ideea de calugarie!
Altcineva mi-a raspuns ceva despre acatiste, cand eu am spus clar ca nu m-au ajutat acatistele. Am raspuns mai sus ca, din fericire, sfintii m-au ajutat si pe mine pacatoasa in mai multe privinte, dar nu cu respect la casatorie. Deci nu ma intereseaza acatistele in aceasta privinta.
Dar, inainte de a ma lua la rost (o persoana de mai jos) cu intrebari de tip ´´ai duhovnic?´´. ... Ma scuzati, mai repet odata, pentru ca vad ca nu am fost citita cap-coada: EU NU VORBESC IN PUBLIC DESPRE NEVOINTELE MELE DUHOVNICESTI!!!
NU SE VORBESTE IN PUBLIC DESPRE ASA CEVA!
Aceste lucruri se vorbesc cu duhovnicul, in nici un caz cu persoane pe foruri (fie ele chiar si ale credintei ortodoxe)!
Acestea fiind spuse, va multumesc pentru sfaturi,
O zi buna
|
Domniþã, sã nu vã cãlugãriþi dacã nu identificaþi predispoziþii specifice pentru modul acela de vieþuire! Sper cã nu vã indispun dacã precizez cã ºi alegerea dumneavoastrã presupune ºlefuire lãuntricã ºi o serie întreagã de abilitãþi duhovniceºti, cu nimic mai prejos decât în situaþia opþiunii respinse. De exemplu, exerciþiul gestionãrii calme a diferenþei de opinie cu "darurile" care vã ies în cale.
În privinþa acatistelor, psaltirii precum ºi a altor metode de învãþare a rugãciunii, n-ar fi oportun sã vã iritaþi dacã vi se spune cã acelea nu sunt neapãrat butonaºe de comandã pentru room service matrimonial. Evident cã ajutã, sunt necesare dar nu ºi suficiente în vederea dobândirii unui asemenea dar deosebit de important, dacã nu decisiv în economia vieþii. În spiritualitatea ortodoxã credinþa este adeveritã de fapte, iar faptele sunt ridicate la putere de credinþã, buna lor sincronizare fiind partea noastrã de contribuþie la pregãtirea pentru întâmpinarea harului.
Desigur, aveþi deplinã suveranitate asupra alegerilor dumneavoastrã, deci tot ce citiþi pe-aici sau prin alte pãrþi sunt simple puncte de vedere exterioare la o panoramã a cãrei dinamicã intimã o cunoaºteþi cel mai bine.
ªi dacã primiþi ceea ce vã cere inima, ne vom bucura alãturi de dumneavoastrã în caz cã binevoiþi sã ne daþi de ºtire!