Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Fara constientizarea starii de LIPSIT TOTAL DE MERITE, nu avem ce pretinde si nici nu putem primi altceva decat deznadejde. Iar asta pana la capat, toata viata. Orice lectie trebuie insusita, nu blamata, ca si cum ar fi o mare nedreptate.
Imi pare sincer rau si e foarte dureros sa simtim o realitate pe care cel deznadajduit... "n-o vede". Dincolo de orice raspuns "ales cu grija", descoperim un caracter "delicat" de care orice barbat ar fugi sa-si rupa gatu'!... Un lucru trebuie sa intelegem, totusi: Dumnezeu nu face nedreptate nimanui!... Lui ii e usor sa aleaga un "berbecut" din staulul de oi, dar de ce l-ar jertfi, asezandu-l langa o "leoaica" gata sa-l devoreze, daca nu executa intocmai si la timp?... In timp ce Insusi Dumnezeu nu pretinde de la cel ce l-a zidit supunere oarba, ci libertatea de a alege singur!...
|
Raspunsurile mele nu sunt de loc alese cu grija. Sunt sincere. Pur si simplu.
Incercati sa evitati DIN SMERENIA pe care atata o predicati - sa nu judecati o persoana necunoscuta. Daca nu ati vorbit cu mine fata in fata nici macar cinci minute, de unde ma cunoasteti?
Domnule, presupun ca dvs nu ati citit foarte bine intrebarea mea. Intrebarea mea era daca se poate citi psaltirea pentru casatorie. De unde ati scos chestia cu supunerea, berbeci si alti lei-paralei????