Iulia2579; citeste Psaltirea deoarece Psaltirea exprima framantarile noaste interioare, dar si aspiratiile noastre de mai bine. Astfel, Psaltirea e cartea de capatai a fiecarui suflet necajit. Psalmii sunt balsam pentru suflet si ar fi bine daca fiecare crestin ar recurge la acest balsam indeosebi in clipele mai grele ale vietii, la vreme de incercari, ispite, boli si nelinisti.
Sfântul Vasile cel Mare, referindu-se la folosul Psaltirii, spunea: „psalmul este linistirea sufletului, datator de pace, caci el potoleste cugetele furtunoase si invaluitoare, liman împotriva demonilor“.
Eu nu am auzit ca sa ajute in sensul strict pe care il cauti tu dar marturisesc ca e cu folos pentru linistirea sufletului.
"Arunca spre Domnul grija ta si El te va hrăni; nu va da in veac clatinare dreptului" (Psalm 54, 25).
"Doamne, cand s-au inmultit durerile mele in inima mea, mangaierile Tale au veselit sufletul meu" (Psalm 93, 19).
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
|