View Single Post
Vechi 11.02.2008, 01:49:18
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

Bine, poate ca eu care m-am nascut crestina merit iadul...dar, uite...ca sa citez pe cineva de pe acest forum:"..asta spun eu... fii un om bun.. fara vreun titlu.. de "buddhist" sau "hindus" sau "crestin"... fii doar un om bun.
..asta spun eu.. totusi poate doar crestinii au ales calea dreapta iar restul colegilor nostri de specie vor fi chinuiti o eternitate in iad pentru ca n-au avut prezenta de spirit sa renunte la credinta lor si sa devina crestini. "...ce face un om care s-a nascut in alta religie?El merge in iad doar pentru ca are alta cultura si alta religie de mic?Sunt unii care nici nu au auzit vreodata de crestinism, altii care au auzit dar nu pot renunta la religia lor pentru ca pur si simplu nu pot intelege alta religie, au fost crescuti cu alta conceptie despre viata, intr-o alta zona a globului...oamenii sunt diferiti, religia face parte si din caracterul lor, acum nu spun neaparat ca oamenii inventeaza religia si ca nu exista Dumnezeu, dar fiecare religie se "muleaza" pe personalitatea oamenilor...nu stiu daca ma intelegeti...vreau sa spun ca oamenii nu sunt vinovati ca se nasc in alte religii si ca fiecare isi apara religia lui...de unde sa stim care este Adevarul?...mi se pare frustranta chestia asta, chiar si in interiorul crestinismului exista tot felul de povesti...se acuza gruparile religioase crestine intre ele ca nu ca secta cutare e inselata de dracul sau secta cutare inseala lumea sau faze din astea...de unde putem sti macar daca exista dracul si Dumnezeu si la ce religie vrea Acesta sa aderam?...Poate vrea sa fim doar oameni buni...Sa presupunem ca Dumnezeu ar fi de fapt Allah(eu nici nu iau in calcul posibilitatea asta pentru ca islamismul mi se pare o religie deloc originala care a imprumutat povesti si traditii de peste tot:|, dar faceam o reducere la absurd)...la fiecare rugaciune pe care I-o adresam Sfintei Treimi, acesta se infurie din ce in ce mai mult...ma intrebam uneori de ce nu apare Dumnezeu pe cer sa ne spuna odata care-i treaba, sa stim si noi sigur ca exista si cine e El, probabil imi veti raspunde ca ar fi un tiran daca ar face asta...nu neaparat, pentru ca poate, asa cum ati spus si voi, "focul vesnic" este doar consecinta propriilor noastre mustrari de constiinta si a neacceptarii lui Dumnezeu...de asta cred ca ar fi nevoie de o "clarificare":D...
Reply With Quote