Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Dar ce explicatii în plus ai dori pentru a deveni plauzibile? Ai citit măcar Psalmul în întregime să te convingi personal [că psalmistul nu la obiecte ne îndeamnă să ne închinăm, ci la Domnul]?
Dacă dumitale îi convine postura de asistat, să fi sănătos! Eu unul vreau să mă închin Domnului în duh i adevăr, nu în obiecte i minciună.
|
Omule!
Serafimii de aur de pe chivotul legii, erau obiecte și minciună, sau obiecte cu Duhul Sfânt?
Șarpele de aramă, erau obiecte și miunciună sau obiecte cu Duhul Sfânt?
Toiagul lui Moise și Aaron, erau obiecte și minciună, sau obiecte cu Duhul Sfânt?
Umbrele Apostolilor erau obiecte și minciună sau obiecte cu Duhul Sfânt în ele?
Șorțurile, prosoapele, ștergarele, ce le-a folosit Pavel, erau obiecte și minciună sau obiecte cu Duhul Sfânt?
Deci?
Vezi că ești în înșelare? De ce trebuie să repetăm mereu, aceleași lucruri, care se știu?
Le știi frăția ta, prea bine.
Rămâne un lucru: accepți Adevărul, că Duhul Sfânt stă în oameni și în obiecte, te închini Duhului Sfânt din ele și din ei, în duh și adevăr și te vei mântui.
Altfel, vei cădea în mândriile diabolice, vei spune: "
Laaasă, că sunt eu suficient de vrednic, să mă rog direct lui Dumnezeu, de ce-mi trebuie mie obiecte cu Duhul Sfânt în ele și Sfinți la care să cer să se roage pentru mine?"
Și gândind astfel, te vei duce în hărui și abisuri ale iadului și întunericului, înăuntrul tău, încă din viața aceasta.
Nu te arunca în acele hăuri, lumina și adevărul sunt lângă tine, în fiecare zi, în fiecare Biserică a lui Hristos, Ortodoxă.
Dacă Dumnezeu Însuși nu ar fi cerut obiecte de slujire și de cult, dacă Dumnezeu însuși nu și-ar fi ales obiecte în care să trimită pe Duhul Său Cel Sfânt, atunci noi, ortodocșii, am fi mințit.
Dacă Dumnezeu Însuși nu ar fi cerut, veșminte și haine preoțești, atunci, ce facem noi ortodocșii, singurii creștini care mi sunt pe pământ, ar fi fost minciună, dar altfel, noi spunem și arătăm, mărturisim Adevărul.
Cine are urechi de auzit, să audă.
Până și Sfântul Apostol Pavel, a avut veșminte preoțești, și cărți de cult, de slujire, că spune:
"Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele." - II Timotei 4, 13
Dar altfel, e în Biblie, noi, creștinii, deci ortodocșii, nu mințim cu nimic! Tot ce e în Ortodoxie e în Biblie. Absolut nimic nu e în afara Bibliei.
Pe cine îl va prinde moartea, ortodox, se va mântui, cine nu, nu se va mântui.
Acesta este Adevărul.