View Single Post
Vechi 17.09.2015, 04:35:26
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Igore, unde scrie în Biblie că oamenii se închinau prosoapelor ? Sau toiegelor ?
Ai citit topicul?
Am spus deja ce era înăuntrul Chivotului Legii, 3 obiecte, printre care Toiagul lui Aaron, și am dovedit deja că se închinau Chivotului Legii, adică Domnului ce era în Chivot, și în serafimii de pe capac, deci și celor 3 obiecte ce erau în chivotul legii, iar unul e toiagul.
Fi mai atent, te rog.

Citat:
Unde scrie în Biblie că nu se vindecau decât aceia care se atingeau de prosoape ?
Pentru că dacă s-ar fi vindecat și fără prosoape, și fără umbrele Apostolilor și fără obiecte, nu mai era nevoie să se menționeze de ele și vindecările care le făceau obiectele.
Orbul din naștere, întrebau evreii pe Iisus, de ce e orb din naștere? Pentru păcatele părinților lui? Hristos le spune: nu, ci ca să se cunoască slava și puterea lui Dumnezeu.
La fel și aceia, nu se vindecau de unii singuri, la rugăciunile lor personale, ci se vindecau doar când erau atinși de prosoapele ce le-a folosit Pavel, ca să se arate slava lui Dumnezeu în Sfinții Lui, ca să poate fi azi biruite eresurile, ca să se arate că și azi, Dumnezeu vindecă prin Sfinții lui și obiectele folosite de ei.
Fiindcă e comuniune.
Dumnezeu nu vindecă pe cineva fiindcă acela se roagă. Niciodată asta. Ar fi egoism, mândrie că el poate ceva. Nu, Domnul vindecă numai dacă altcineva se roagă pentru el, și este vindecat de rugăciunile altora. De aceea ne îndeamnă așa insistent Duhul Sfânt, prin Pavel, să ne rugăm unii pentru alții și niciodată nu spune: rugați-vă pentru voi înșivă.
E mult de vorbit, dar în esență, se înțelege mesajul, Adevărul.
Rămâne să fie crezut, sau prin încăpăținare și mândrie, orice spun, voi aceia din afara ortodoxiei, dar și câțiva ortodocși, care nu-și cunosc credința, tot nu credeți, că o spun eu, și nu vă place de stilul meu. E lupta voastră, eu îmi dau mereu toată silința să vă explic și să vă arăt adevărul, care e doar în Ortodoxie, fie că vreți să credeți sau nu, dar o să vedeți cu ochii voștri, toți cei care vă îndoiți sau nu credeți.

Citat:
Se pare că și tu, în rând cu ei.
Da, eu recunosc că sunt afon biblic și analfabet biblic. Nu cunosc Biblia, mă ajut de un program pe comp, să găsesc mai repede versetele. Îmi amintesc în minte doar fragmente din verset, dar niciodată de unde e versetul. Și cu programul găsesc locația versetului.
Sunt vai și amar.
Doar un om mândru, nu recunoaște cât de vai și amar e.

Citat:
În prealabil postat de Grand Moff Hadrianus Vezi mesajul
Dupa igor, cred ca (...) era adecvata la mass (...). :))))))))))))))))))))))
Insa nu e clar cum ar fi putut (...).
Mă gândeam să(...)

Editare mai târziu (later edit) : a fost o comparație foarte urâtă, Adriane. Dar noi creștinii ne acoperim și ne purtăm neputințele unii altora. Numai să ai grijă ce fel de creștin ești. Și mai ales dacă ești creștin, sau eretic. Și să-i iubești și pe eretici, ca pe tine însuți.

Iartă-mă și bucură-te-n Domnul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 17.09.2015 at 11:04:48.
Reply With Quote