View Single Post
Vechi 18.09.2015, 06:26:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan.mx Vezi mesajul
Carui fapt credeti ca se datoreaza urmatoarea situatie: Parintii sunt credinciosi si foarte evlaviosi, chiar conservatori in cele ale credintei, iar copilul cand creste mare ajunge sa fie ateu si sa nu mai duca o viata crestineasca.Iar parintii spun ca nu stiu unde gresesc de a ajuns copilul lor asa. Poate o fi formalism din partea lor, nu stiu. Voi ce parere aveti?
Parintii dau copilului cele necesare. Dar, ajuns la varsta alegerilor, fostul copil poate alege raul. Este, aici, un exercitiu de libertate. Hai sa nu cadem in victimologia de tip nord-american, hai sa nu scornim parintilor pacate inexistente. E ca si cand, in Parabola Fiului Risipitor, l-am scoate vinovat pe tata ca fiul risipitor a plecat sa risipeasca.

Citat:
Iar in cealalta tabara, parintii sunt necredinciosi, si isi invata copilul ca tot ceea ce are legatura cu credinta este basm si ca nu exista nimic. Insa in inima copilului respectiv poate intra dorinta de a-l cunoaste pe Domnul, si se ia frumusel si merge la Biserica, tot ce vede si aude ii intra la inima si isi propune sa inceapa o noua viata in Hristos. Am auzit cazuri de genul si poate si voi.
Si aici avem o alegere. Dumnezeu, care e un tata bun, da fiecaruia ce are nevoie. El trimite, si nu doar o data de-a lungul vietii, semnele iubirii Sale, chemandu-ne pe toti. De ce unii i raspund, iar altii nu ? Nu intamplator, parabola celor patru feluri de seminte este singura pe care Dumnezeu a explicat-o oamenilor. Si, din ce a spus, intelegem ca nu sunt patru feluri de seminte, ci patru feluri de teren pe care cad, semintele fiind mereu aceleasi.

Citat:
De ce credeti ca se intampla asa? De ce oare doar in inimile unor copii care aparent sunt invatati ca Dumnezeu nu exista, El isi face lucrarea?
Dar nu doar in inimile unor copii invatati ca Dumnezeu nu exista incolteste si creste credinta. Cercetati putin genealogia Sf. Vasile cel Mare si vedeti ce fel de parinti a avut. Deci, parintii ii cresc pe copii cum cred ei ca e mai bine, dar alegerea finala nu e in mana genitorilor, ci in a progeniturilor. Urmasii pot alege una sau alta dintre variante, nu rareori intamplandu-se ca un frate sa aleaga una, celalalt alta, desi au primit aceeasi hrana toti.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote