Domnule Traditzie,
Daca n-ar fi sfintzii parintzi shi marii duhovnici ca sa ne talcuiasca scripturile shi sa ne arate voia lui Dumnezeu, ne-am duce de izbelishti cu tot sinodul BOR... oricat l-am peria shi apara cu argumente de tot felul de minciuni rauvoitoare...
Iar daca dumneata aperi BOR in contra Harului lui Dumnezeu shi a Adevarului in Hristos, asha cum este Biserica Biruitoare din Cer shi Una Biserica Luptatoare de pe pamant, nu faci altceva decat sa te faci de toata comedia fatzarniciei shi sa ridici minciuna la nivel de ascultare.
Poi a cerut vreodata Hristos a asculta de altceva decat de Adevar? ca aia a venit sa Marturiseasca, despre Adevar! Shi a lovit astfel in biserica Sa? A zis ca o vetzi darama ca nici piatra pe piatra nu v-a fi shi o va ridica El in trei zile, Iar Bisericilor sale asha cum scrie in Apocalipsa nu a zis ca-s perfecte asha cum ai vrea sa inghitzim noi minciuna asta ca BOR e perfecta shi noi trebuie sa facem oarba ascultare ca nucumva sa le clintim un firicel de par din cap la arhierei sau la Sinod, ci le-a cerut Bisericilor Sale sa se pocaiasca, intarindu-le, deci Domnul le-a spus ca daca nu se pocaiesc v-a veni shi le va cerceta shi le va mishca de la locul lor sfetnicele ingerilor lor, Ca El este Cel ce Este, care a Fost shi care v-a Veni.......
Acuma sigur ca de la ce spun marii duhovnici shi ce se raspandeshte prin credintza fiecaruia este intradevar de observat shi neinghitzit nemestecat, ca se rastalmaceshte mult, se rastoarna sensurile, se face pana la urma chiar mai rau gasind unii din noi "solutzii"... Dar este adevarat ca exista shi multzi mari duhovnici care se cred ei inshishi mari duhovnici, cand la Hristos cand vom ajunge, ne vom mira de cei ce vor fi mari in Imparatzia Cerurilor, adica tot felul de oameni care nu ne-am fi inchipuit ca ar fi mari la Dumnezeu, de exemplu talharul care era plin de pacate shi crime dar care a reushit sa accepte Adevarul shi sa se smereasca in fatza lui chiar in ultimile clipe ale mortzii cand putea foarte bine sa preia exemplu celuilalt talhar sau al multzimii sau a arhiereilor prezentzi pocaindu-se alora, dar el a tzinut sa formeze din inima sa buna, biserica lui Hristos, cand multzi din cei chematzi nu se dovedisera suficient de tari in credintza in Hristos. Dar sunt shi multzi care merg cu marii duhovnici sa faca poftele shi voiIrile lor, cum sunt shi eu, dinpacate, care merg dupa Hristos pentru vizuinile vulpilor sau sa se intoarca printre mortzi ca sa reingroape mortzii, coborandu-se in mormant ca mortzii cei din veacuri...
Dar domnule, ce este atat de greu de priceput ca Marii Duhovnici, aceia in care a luminat Hristos, marturisesc despre Adevar shi nu despre unii ierarhi sau despre BOR shi ce politica urmeaza prin intailul statator shi slujitor sau cum ishi face ea marturisirea in fatza lui Hristos... duhovnicii sunt datori lui Hristos shi lui Dumnezeu dar fireshte ca shi Bisericii Ortodoxe care i-a crescut in respectarea Adevarului shi paza shi pastrarea poruncilor shi proorociilor.... ca Adevarul se marturiseshte de Biserica...
dar nu panecumenismul shi sobornicia ortodocsa la nivel inalt e adevarata sobornicie, ci sfanta sobornicie e din loc in loc in Hristos, unde contribuie la ea Tot trupul shi Capul sau, de la apostolitze, diaconi, creshtini nesemnificativi, oameni tacutzi, rugatori vaduvi sau vaduve, oameni feciorelnici, nebuni in Hristos, preotzi, copilashi, tinere... asta e sobornicia ecumenica in Hristos, iar restul sunt lucruri mai mult lumeshti... pentru tot felul de biserici lumeshti unde se intra ca la muzeu shi nu se respecta mai nimic, modelandu-l noi pe Hristos dupa voia noastra shi nu invers cum ar fi fost normal daca tot mergem pe la sf Liturghie... eu asha patzesc ca ma cred grozav shi odata ma incred ca asha cum fac eu sau cum tzin eu e bine.... nu-i bine, dar atunci tare ma mai incrunt de parca ash injura... sau cum itzi vine sau cum tzi se nazare, ascultand de trup shi ce i-ar place lui in loc sa ascultzi de Hristos cum ne invatza parintele Cleopa sau proorocul parinte Arsenie Boca, in cuvinte putzine, pline de talc, durere shi adevar...??????
|