Subiect: Sunt singur
View Single Post
Vechi 20.09.2015, 06:55:57
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Arrow Când îți cauți soție, aleargă la Dumnezeu

Citat:
În prealabil postat de thewayiam85 Vezi mesajul
... nu reusesc sa incheg ceva care sa se concretizeze printr-o casatorie.Am 30 de ani si intr-un fel sunt putin abatut ca nu am gasit inca femeia cu care sa-mi petrec si eu cate zile voi mai avea pe acest pamant.
Zice Sfântul Ioan Gură de Aur :

Dacă vrei să îți iei femeie, nu alerga la oameni, ci aleargă la Dumnezeu. Spune-I: „Pe cine vrei Tu, pe aceea să mi-o și rânduiești cu Pronia Ta”. Încredințează-I lucrul acesta lui Dumnezeu, și El te va răsplăti pentru că I-ai dat o cinstire atât de înaltă.

Sfaturi de la părintele Ilie Cleopa - Pentru căsătorie, necaz, boală, deznădejde se face următoarea rânduială:

1. Se spovedește din copilărie până la zi cel bolnav, după ce a postit timp de 5 zile;
2. Împărtășanie, de nu este oprit de canoane;
3. Miercuri și Vineri mâncare odată în zi, de post, după orele 16;
4. 40 de Sfinte Liturghii, cu scoaterea de părticele de la Proscomidie pentru cel în cauză;
5. Citirea Psaltirii timp de 40 de zile;
6. La Miezul nopții, de 33 de ori “Tatăl nostru”, după fiecare câte o metanie;
7. Dimineața Acatistul Maicii Domnului, iar seara, Paraclisul Maicii Domnului;
8. Rugăciunea continuă: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul !”;
9. Taina Sfântului Maslu cu 3 sau 7 Preoți.
Rânduiala acesta se face timp de 40 de zile, atât de cel în cauză, cât și de cei din casă și toate neamurile, dând milostenie la săraci după putere.

Doamne ajută!
Reply With Quote