Subiect: Pr Iustin Parvu
View Single Post
Vechi 11.02.2008, 13:45:44
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Parintelui Iustin Parvu, la 90 ani, La multi ani cu sanatate! :)

Unul dintre cei mai mari marturisitori ai Ortodoxiei, Parintele Iustin Parvu, duhovnicul Manastirii Petru Voda din Neamt, a implinit, ieri, 90 de ani :), sute de credinciosi asteptand la usa chiliei sale pentru a-l felicita, transmite corespondentul Rompres, Gabriel Apetrii. Slujba a fost marcata de un moment special dedicat parintelui Iustin si s-a incheiat cu o cantare de "La multi ani!":). Parintele Iustin a fost inchis aproape 17 ani in timpul regimului comunist:(, in temnita regasindu-se cu prietenul si fratele sau intru credinta, parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa. Acesta din urma, trecut la cele vesnice in 2006, a fost inmormantat, conform testamentului, la Manastirea Petru Voda, in ciuda unei opozitii ierarhice nefiresti.

Din viata sa...
"...In 1945, an in care a fost arestat si condamnat politic la 12 ani inchisoare, pedeapsa prelungindu-se pina in 1964. Convingerile sale l-au costat 19 ani de detentie in mai toate inchisorile politice din acea perioada...
...Imi amintesc, la un moment dat, ne-au aliniat pe toti si ne-au intrebat care dintre noi mai crede in Dumnezeu. Am pasit in fata si am mai capatat un spor de pedeapsa declara staretul de la Petru Voda..."

(Cati om m-ai fi oare in stare de o asa jertfa?)
Reply With Quote