Subiect: Cartea lui Iona
View Single Post
Vechi 22.09.2015, 22:05:43
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Mulțumesc, Florin, pentru link-ul către cuvintele Sf. Ioan Gură de Aur:

"Oare Petru nu s-a lepădat de trei ori? Oare nu și cu jurământ a treia oară? Oare nu înfricoșându-se de cuvintele unei slujnice? (Mt. 26, 69-74). Dar oare, de mulți ani a avut trebuință ca să se pocăiască ? Nicidecum. Ci în aceiași noapte a alunecat și s-a sculat; și rana și doctoria a primit s-a îmbolnăvit și întru sănătate s-a întors. Cum și în ce chip ? Plângând si tânguindu-se. Și nu simplu plângea, ci cu multă osârdie și fierbințeală; De aceea și evanghelistul a zis: „…a plâns eu amar” (Idem 26, 75).

Și care a fost puterea acelor lacrimi ? Nici un cuvânt nu o poate spune, dar o arată luminat cele ce au urmat. Că după cumplita cădere – căci lepădarea este păcatul cel mai rău dintre toate – iarăși a fost întors la cinstea cea dintâi și i-a fost încredințată purtarea de grijă a întregii Biserici. Și mai mult decât toate ne-a arătat nouă că are dragoste către Stăpânul mai mult decât toți Apostolii, Că zice; „Simone al lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia ?” (In. 21, 15). Din nou se arată că nici o faptă bună nu este întocmai ca dragostea."
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote