".....
O, lume, acum nu Ma cunosti, dar vine ziua cand vei cunoaste toate, ca iata ce a facut Tatal ca sa vorbeasca intr-o mana de tarana! Am venit din nou pe pamant ca sa vindec olog din pat. Iata, mai copii, este in fata voastra acest trup. Mort a fost si l-am inviat; bolnav a fost si l-am vindecat. Nu cu doctorii lumesti, nu, ci cu doctorii ceresti. Cautati, copiii Mei, cat mai este. Nu cautati la vas, ci cautati la Duh.
.....
Iata ce va spun: M-am dus intr-un salon de dans si am gasit un drac dormind; nu mai avea de lucru cu nimeni, ca erau toti ai lui. Iata, M-am dus si intr-o biserica, si de la usa pana la altar erau multime de draci cu toate rautatile: cu vrajmasie, cu mandrie, chefuire, ganduri de desfranare, tutun. Am gasit si preotul fumand in altar. Dar voi, copii, nu judecati, ca are cine sa-i judece.
.....
Voi nu stiti ce se pregateste. Ochi aveti si nu vedeti, urechi aveti si nu auziti ce se pregateste pentru voi. Eu nu Ma tem, ca sunt in Duh si zbor sus, dar Mi-e mila de vasul Meu.
... Plange Maica Mea pentru ca te rogi cu capul descoperit. Vai de femeia care-si reteaza parul! ca a facut dracul cuib in el. Pentru ce necinstiti capul? ca necinstita va fi in fata lui Dumnezeu femeia care este cu capul descoperit. Sa-si rada parul ei, ca sa-i fie rusine daca vrea sa umble asa.
... Nu fiti rugi care inteapa. Iata, Eu M-am pogorat intr-un rug, nu M-am pogorat intr-un vas scump, frumos, luminos, ci intr-un vas putrezit de suferinta, intr-un vas de gunoi, nepretuit nici de cel invatat, nici de cel bogat, ci la un pai M-am pogorat. Pentru ce-l mai judecati? Eu si astazi vindec bolnavi, orbi, ologi. Nu pretuiti vasul Meu, mai copii, ci darul. Voi insa pretuiti vasele din marmura, nu pe cele de lut. Cine-L iubeste pe Dumnezeu, iubeste si vasul Meu, dar voi urati vasul Meu. Tatal iubeste pe Fiul, si Fiul iubeste pe Tatal, si vasul si Duhul vin de la Sfanta Treime.
... O, vine o foamete si nu vei putea sa traiesti fara Dumnezeu. Vine seceta si foamete de cuvantul lui Dumnezeu.
... Iata, pe cel ce vrea sa se casatoreasca nu-l opriti. Pe cel ce nu vrea nu-l obligati, ca sa nu fiti judecati, caci casatoria va merge pana la judecata, pana la sfarsit." (14-05-1957)
|