Citat:
În prealabil postat de oni91
daca "Dumnezeu este iubire" si daca toata Scriptura e plina de metafore, de unde putem sti daca si termenul de "Dumnezeu" nu este o metafora?Oamenii mereu viseaza la perfectiune, si chiar la iubire desavarsita.Dar cum nu exista asa ceva pe pamant(bine, Iisus a fost un astfel de model dupa parerea mea-cel putin asa reiese din Biblie-totusi El a fost om...un om foarte iubitor si desavarsit) oare nu au inventat ei un astfel de Dumnezeu?Din nevoia de ideal si de dragoste neconditionata?
|
Mai, eu am spus ca Vechiul Testament e plin de metafore, caci asa sunt scrierile profetice. De unde stim ca Dumnezeu nu e o metafora? De la Hristos! Hristos este Dumnezeu, a marturisit-o si au marturisit-o si Duhul prin alti oameni. Vezi mai ales Evanghelia dupa Ioan.
Apoi ai experienta persoanala, in rugaciune. Cu greu ai putea sa simti sufletul arzand in tine atunci cand comunici cu o metafora.
Daca stii franceza, incearca sa frunzaresti "Dieu est vivant", e un catehism ortodox. Acolo vedem ce inseamna ca Dumnezeu e viu si cat de real este El sau cat de reala e Prezenta sa. Poti sa mai incerci si talcuirea lui Olivier Clement la rugaciunea "Tatal nostru". Asta este si in romana, pe www.nistea.com, mai precis la:
http://www.nistea.com/clement_tatalnostru.htm