View Single Post
Vechi 30.09.2015, 20:02:49
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The Willful One Vezi mesajul
Tu, cand vezi felurimea, cum ii spuneau parintii Bisericii la diversitatea din Creatie, nu te bucuri? Nu te incanta multitudinea de fapturi, chiar daca au viata uneori atat de scurta (si aici, evident intram si "noi")? Pe mine unul, da.
O lume in care ar fi doar sentienti (celesti - ingerii, biologici inviati - oamenii dupa Judecata), chiar daca vorbim despre Rai, eu as gasi-o teribil de monocroma si plictisitoare.
Daca nu stiu cat de frumoasa poate fi rasplata a ce se numeste "mantuire", lupta pentru ceva atat de vag definit sau prea sarac descris nu prea mai are puteri sau motivatie, nu crezi?
Prefer sa ma bucur daca ajut un semen sau hranesc o pisicuta, decat daca vad un inger. Prima imi este fireasca, a doua situatie m-ar ingrozi.
Pai nu vorbim despre rai aici ca ala se afla in alt plan. Vorbim despre universul asta pe care-l avem. Te plictisesti rau daca nu ai vazut vreo pisica pe Marte ?
Cand vorbim despre mantuire, cred ca plictiseala de dupa ar trebui sa fie ultima noastra grija. :)
Reply With Quote