View Single Post
Vechi 07.10.2015, 13:55:02
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt anumite situatii, bine determinate, când parintii au dreptul si este normal sa se opuna la relatiile copiilor lor. Aceste cazuri sunt cele in care baiatul este lenes, puturos, betiv, violent sau neserios, ori daca a facut infractiuni deosebit de grave, gen crima, viol, proxenetism, trafic de droguri, talharii.
Sau daca fata ar fi neserioasa sau profitoare.

Insa, din fericire, din ce a spus initiatorul topicului, nu este cazul de asa ceva.
Asadar consider in acest caz impotriva parintilor gresita si nefondata, mai ales ca din cele spuse pe topic ambii doresc a-si continuua studiile si nu se grabesc in directia unei casatorii incheiate peste noapte.

In primul rand, cred ca primul pas ar fi o atitudine calma si realista, si de a cauta sa discutati si cu parintii dumneavoastra si cu cei ai fetei, pentru a le putea spune civilizat si calm, dar in accelasi timp ferm si fara nici un echivoc, care sunt sentimentele si planurile de viitor care va leaga de respectiva fata.
Apoi amândoi cred ca ar trebui sa va ganditi (sau deja sa stiti) cam ce meserie v-ar place si a-ti dori sa practicati in viata, pentru a putea urma studiile corespunzatoare in aceasta directie si apoi pentru a aveea un serviciu decent si a va putea castiga si independenta financiara.
In fine, la fel de important este sa cautati a petrece mai mult timp liber impreuna, pentru a vedea daca (prin discutii, comportament) aveti acceleasi principii in viata, pentru a vedea daca exista o compatibilitate privind modul de gandire, aspiratiile si dorintele reciproce. Asta deoarece când veti spune ca iubiti pe cineva, trebuie sa fiti ferm convins de acest lucru, pe baza si a elementelor mentionate mai sus.

Oricum, eu va doresc mult succes sa realizati ceea ce v-ati propus iar daca veti aveea ferma convingere ca intradevar o iubiti pe fata respectiva, atunci sa actionati ca atare si sa fiti pregatit sa luati decizii responsabile.
Reply With Quote