@antoniap si Florin
E vorba de a evita extremele. Exista si cale de mijloc. De ce trebuie sa fie totul extrem?
A manca sanatos nu inseamna nici postul negru (de nu stiu cate zeci de zile chiar), dar nici sa te imbuibi cu prea multa mancare, sau cu anumite produse.
Ar trebui definit mancatul sanatos totusi, drumul de mijloc.
Si asa cum scrie si in interviu, si organismul nostru ne spune ce ne face rau si ce dimpotriva de face bine si avem nevoie.
Si asta este diferit la fiecare.
Unuia ii fac rau lactele, altul are nevoie de ele. Altul ii face rau glutenul, altuia nu, altul ii fac rau alte lucruri.
Dar nu produsul in sine este rau, ci organismul omului are anumite probleme.
@ovidiu b.
N-am gasit contextul de unde ai scos frazele subliniate.
Depinde ce intelegi prin sanatos: daca te referi la produse bune organismului, sau la calitatea de "bio".
Sunt de acord cu ideea ca nici un aliment nu poate functiona ca medicament.
Poate ajuta la anumite lucruri, dar ca sa-l iei exclusiv ca medicament? Mai greu.
Si pentru unul poate sa fie intr-adevar util la o suferinta, dar altuia s-ar putea sa-i faca rau. Ex. usturoiul.
N-am inteles de ce dulcele, in anumite limite face rau oamenilor si copiilor in speta.
Este extrema de care vorbeam mai sus.
Si nu cred ca se poate face o analiza acum bazat pe ceea ce mananca taranii. Si ei stau toata ziua acolo si mananca si ei ce apuca.
Nu stiu, prea se generalizeaza. Trebuie vazut fiecare lucru in parte si ce anume si in ce cantitate face rau sau bine.
Mie Florin mi se pare in categoria ortorexie. Fara sa vreau sa-l jignesc. Dar prea este extrem si acum si copiii.
P.S. Mi-am adus aminte ca in tara exista mereu o fraza la televizor, sau la radiu. O formula publicitara cumva.
Nu mai stiu formularea exacta, dar am auzit-o des. E ceva ca trebuie sa evitam consumul de sare, zahar si grasimi.
Acum nu stiu daca se spune sa evitam de tot, sau doar excesul.
Ca daca ar trebui de tot, atunci nu stiu ce am mai manca. Si in paine se pune sare.
Last edited by sophia; 09.10.2015 at 17:55:27.
|