Subiect: Erori de logică
View Single Post
Vechi 09.10.2015, 22:53:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Firul logic dogmatic se opreste la mandria lui Lucifer.

Insa un analist critic este curajos (nu se teme sa gandeasca) si impinge intrebarea mai departe.

Care este, de fapt, cauza mandriei?

Ce elemente psihologice cauzeaza manifestarea fenomenului mandrie?

Pentru ca daca se identifica elementul cauzal, prin eliminarea acestuia poate fi inlaturat si efectul.
Lucifer a înțeles că Dumnezeu este bun și smerit și drept. Dar nu i-a convenit ca și el să fie smerit, deși era o creatură menită să devină de bunăvoie asemenea Creatorului. Atunci și-a zis că poate să se așeze cumva mai presus de Creatorul său Care rămîne bun, smerit și corect indiferent de alegerea creaturilor. A apărut ceea ce denumim mîndrie, prin opoziție cu smerenia.

Deci Dumnezeu văzînd alegerea făpturii de a NU se asemăna Lui, i-a oferit în continuare libertatea de a fi după voia proprie, mîndru. Ca soluție, i-a creat o împărăție unde să-și manifeste mîndria și libertatea prin opoziție cu El. Avem deci Iadul și primii locuitori ai lumii întunecate.

Lupta tinerilor demoni cu îngerii rămași în voia Domnului a fost una de ordin rațional: dacă să rămînă sau nu în ascultare de Dumnezeu. Atunci au ales pentru totdeauna.

Demonii știu că Dumnezeu este întotdeauna drept. De aceea și-a permis să parieze pe sufletul lui Iov, fiind sigur că El va juca corect.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote