View Single Post
Vechi 09.10.2015, 23:45:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@antoniap si Florin

E vorba de a evita extremele. Exista si cale de mijloc. De ce trebuie sa fie totul extrem?
Da, calea de mijloc e cea mai bună. Doar că e foarte relativă și nu știm sigur care e...

Citat:
A manca sanatos nu inseamna nici postul negru (de nu stiu cate zeci de zile chiar), dar nici sa te imbuibi cu prea multa mancare, sau cu anumite produse.
Așa este.

Trebuie să înțelegi că postul negru nu e o plăcere pentru nimeni. E metoda lăsată de la Dumnezeu prin care organismul devine mai puternic în lupta împotriva bolilor. E modul prin care trupul e slăbit în avantajul sufletului. Domnul ne-a dat acest cadou gratis, noi doar trebuie să avem puțină voință pentru a ne bucura de avantajele metodei, uneori evitînd chiar și moartea.

Citat:
Sunt de acord cu ideea ca nici un aliment nu poate functiona ca medicament.
Vegetalele, mai ales crude, ajută corpul să funcționeze corect și să lupte împotriva bolilor.

Citat:
Si pentru unul poate sa fie intr-adevar util la o suferinta, dar altuia s-ar putea sa-i faca rau. Ex. usturoiul.
Da, de la caz la caz.

Citat:
N-am inteles de ce dulcele, in anumite limite face rau oamenilor si copiilor in speta.
Este extrema de care vorbeam mai sus.
Dulciurile sintetice fac rău, pentru că-s o formă de a băga otrăvuri în sistem păcălind omul cu ajutorul zahărului rafinat (chimizat) și ăla. Culoarea, gustul strident, consistența bomboanelor și a jeleurilor șamd sînt de fapt substanțe care nu au legătură cu mîncarea și nu ar trebui să ajungă în corpul nostru. Mai ales al copiilor.

Toate fructele [unde intră și legumele] conțin carbohidrați, deci sînt mai mult sau mai puțin dulci. De ce n-ar mînca cei mici numai fructe la capitolul ”dulciuri”?

Citat:
Si nu cred ca se poate face o analiza acum bazat pe ceea ce mananca taranii. Si ei stau toata ziua acolo si mananca si ei ce apuca.
De ce să mănînce legume și fructe crude de pe tarabă cînd alături sfîrîie micii și hamburgherii cu cartofi prăjiți?

Citat:
Mie Florin mi se pare in categoria ortorexie. Fara sa vreau sa-l jignesc.
Mi-am dat seama, demult.

Citat:
Dar prea este extrem si acum si copiii.
Ce-i cu ei?

Citat:
P.S. Mi-am adus aminte ca in tara exista mereu o fraza la televizor, sau la radiu. O formula publicitara cumva.
Nu mai stiu formularea exacta, dar am auzit-o des. E ceva ca trebuie sa evitam consumul de sare, zahar si grasimi.
Acum nu stiu daca se spune sa evitam de tot, sau doar excesul.
Ca daca ar trebui de tot, atunci nu stiu ce am mai manca. Si in paine se pune sare.
E vorba de exces în acea reclamă.

Ideal ar fi ”no salt, no oil, no sugar” = SOS. Pentru că toate sînt prezente deja în alimentele pe care le consumăm. Dar cine poate să urmeze o asemenea regulă ”extremă”?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote