View Single Post
Vechi 11.10.2015, 17:59:37
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Religia: Ortodox
Implicit

de aici http://www.scribd.com/doc/271060731/...l-Arsenie-Boca

"In cartea Parintele Arsenie Boca in atentia poli tiei politice
din Romania, Galati, 2009, pag. 91, avem o declaratie a lui A. Boca: ,,Mai mult chiar, ma preocupa, studiind mistica comparata a diferitelor religii superioare, ca sa vaz prin propria experienta, cat se intinde sfera vointei in domeniul vietii sufletesti si biologice. Ma interesa sa vaz daca e adevarat ce afirma cartile asupra actelor reflexe si asupra instinctelor, ce anume sunt independente de voinfa si controlul constiintei. Experien ta mea persona la insa mi-a dovedit ca actiunea vointei si constiin tei se poate intinde si peste instincte si actele reflexe dupa o oarecare variabila... Ma ajutau la aceste adanciri si studiile ce le facea Mircea Eliade la
Calcutta, iar parte de studii le tiparea in Revista de filozofie din Bucuresti si imiparveneau pe aceasta cale." Cum a experimentat asta si cu ce se ocupa? Raspunsul se afla in declaratia lui. Hai sa vedem si marturiile laudative ale ucenicilor pe aceasta tema.

In cartea Alte marturii despre parintele Arsenie Boca, Fagaras 2008, pag. 48: ,,0 calugarita batrana, in timp ce se spovedea la
A. Boca, L-a vazut pe Mantuitorul in locul parintelui Boca." La pag. 49 gasim: ,,Intr-o seara, dupa slujba, a inceput parintele si a vorbit, de ai fi zis ca s-a coborat Sf Ilie. Cand a zis cuvantul acesta: «Ma, eu nu va spun de la mine ce va spun, ci ceea ce mi se spune sa va spun», atunci l-am vazut in chipul Mantuitorului.
si dupa aceea, cand a vorbit aspru, am vazut chipul Sf Ioan Botezatorul si al Sf Ilie. Trei ipostase in seara aceea... M -am cutremurat. In final am ramas, asa, rezemata de Usa. Parintele s-a intors spre noi si a zis: «Ma, ai vazut duhovnicie?» Am zis:
« Vai parinte, sa va tina Dumnezeu cu sanatate.» Dar dansul a zis: «Folositi-va, ma, ca de nu, va prapaditfi.»"

Cuvintele lui A. Boca: ,,Ma, ai vazut duhovnicie" arata ca hipnotiza si se juca cu imaginatia lor."