View Single Post
Vechi 12.10.2015, 00:05:58
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Religia: Ortodox
Implicit

ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)

Părintele Arsenie Boca:
"€žDeci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământeşti, ori de câte ori sunt trimişi ? Reîncarnarea lor (deşi numai unul, Ilie sau Ioan pune €žproblema€ť aşa, €“ ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării."€ť

As™adar Părintele Arsenie Boca combătea teoria indiană a reîncarnării generale ca să sust›ină propria teorie a reîncarnării s™i metempsihozei speciale Ilie-înger-Ioan-Înger- Zian.

DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!???

"Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renunt›ând la linia Sfint›ilor Părint›i s™i apucându-o pe calea spectaculozităt›ii ieftine cu multă durere să înt›elegem aceasta s™i să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui.

Dar s™i Părintele Arsenie Papacioc mărturises™te că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai mult›i, să-l laude, să-l iubească s™i să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viat›ă:

Părintele Arsenie Papacioc nu mint›ea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte):

"€žEu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credincios™i dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-s™i pervertească credint›a. Eram odată mai mult›i tineri la el, la Sâmbăta de Sus, s™i ne-a spus, printre alte: "€žVedet›i locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie"€ť.

Pentru că am văzut s™i auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit s™i mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, înt›elegând că mult›i mă vor lua drept ucenicul lui. "

Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:09:30.