Citat:
În prealabil postat de sophia
1. Problema nu este ca nu crezi vindecarea unuia, ci ca nu ai incredere intr-un procedeu inca nestudiat si fara dovezi.
|
Fără dovezi, adică ignorînd tot ceea ce se știe încă din antichitate și se poate verifica la cei care chiar în vremurile noastre se bucură de avantajele postului, mai ales cînd medicina oficială e neputincioasă.
În anii '70 în Rusia postul a fost recunoscut oficial ca terapeutic. Timp de 40 de ani rușii au făcut cercetare pe diverse tipuri boli și s-au aflat informații prețioase. Doar că au cam rămas la arhivă după ce s-a destrămat URSS, netraduse, ignorate.
În vremurile nostre se face puțină cercetare, dar cine se atinge de subiect are rezultate neașteptat de uimitoare. Spre exemplu, celulele stem se activează în timpul unei sesiuni de nemîncare:
https://news.usc.edu/63669/fasting-t...immune-system/
Celulele canceroase sînt pur și simplu distruse prin post (s-a studiat genomul celulei sănătoase versus al celulei canceroase prelevate din același organ):
http://www.emag.ro/postul-negru-thie.../pd/DZV7MMBBM/
Era și un clip pe Youtube ca rezumat al cărții lui Lestrade, cu subtitrare în românește, dar nu mai e activ nu știu de ce.
Factorul de creștere care ne îmbătrînește este mult redus în post:
http://michelsonmedical.org/2014/12/...-valter-longo/
Etc, etc.
Citat:
Si mai ales un procedeu care nu poate fi aplicat asa oricui, fara discernamant.
|
Normal că nu. Am arătat că femeile însărcinate nu au voie, cei cu diabet de tip 1, cei cu ficatul / rinichii extrem de bolnave șamd.
Este o listă de contraindicații la postul cu apă:
http://www.fastingconnection.com/art...ons-to-fasting
Citat:
M-am uitat si eu pe forumul dintr-un link pus de Florin si acolo scrie clar medicul care administreaza discutiile (si mai sunt niste moderatori care nu stiu ce hram poarta) ca:
- ca nu exista studii, dovezi si explicatii suficiente
|
Definește suficient. Pentru mine e de ajuns cît am citit ca să mă pună pe gînduri, să încerc treptat (cu apă cîteva zile, cu apă mai mult timp, chiar fără apă de cîteva ori cîteva zile) și să văd efectele benefice asupra mea. Regret amarnic faptul că nu am aflat mai demult de treaba asta.
Pe cînd altcineva poate să aibă acces la toate studiile și experiențele celor care au făcut așa ceva, degeaba, n-o să fie convins. Apropo de cei doi cu paralizie despre care zicea Alin: unul și-a tratat mîna în 10 zile cu apă după ce a încercat totul înainte, celălalt nici nu vrea să încerce deși-l cunoaște pe primul.
Citat:
- postul nu trateaza boli, mai ales cronice, ci doar ajuta la detoxifierea organismului
|
Linkul te rog.
Tu știi că omul despre care vorbești conduce un sanatoriu în Africa de Sud, unde te poți interna pentru a scăpa de boli? Nu numai pentru detoxifiere.
Citat:
- ca postul trebuie facut numai sub supraveghere medicala si cu analize facute in prealabil
|
Da, ar fi mișto să fie așa. Doar că dacă mergi în Germania pe malul lacului Konstanz sau prin Spania, Turcia, Coreea, Rusia șamd o să fii surprinsă de costurile spitalizării. Undeva pe la 1000E pe săptămînă.
Citat:
- si ca trebuie un discernamant - nu oricine trebuie/poate/e bine sa-l tina
|
Dacă ții neapărat să fii în categoria asta... Să știi că-s foarte puțini care fac excepție.
Citat:
- si interesant lucru, se opune clar altor procedee pe care le incearca lumea: tratament cu urina, clisme de orice fel (mai citisem aici pe forumul ortodox de clisma cu cafea) etc. Care, explica el, nu sunt sanatoase.
|
Așa deci. I-a crescut credibilitatea în ochii tăi?
Citat:
Deci mie aici mi se aprinde un beculet. Cand vine unul si altul si incearca sa te convinga ca vai ce buna metoda a gasit el pentru a se trata. Si sunt destui care il cred si o fac. Si e bine? Si vine altul si zice ca nu e bine, ca e daunator.
Si tot asa.
|
Metoda postului e incomparabil mai bună ca oricare alta, în general vorbind. Dar fiecare caz se poate discuta în particular.
Citat:
Si pana si medicii au probleme si diverse opinii.
|
Andre Kruger spre exemplu nu e adeptul postului fără apă. E unul dintre sceptici. Și el vrea dovezi că o sesiune totală e mai benefică / puternică decît una cu apă. Doar că n-o să facă nimeni un studiu pe tema asta, pe N oameni voluntari care au nu știu ce patologii similare eventual.
Citat:
2. Si eu am probleme in a intelege unele lucruri.
Eu stiu ca la anumite boli de rinichi trebuie bine dozata apa (la insuficiente). La altele trebuie bauta multa apa, pentru ca se fac depuneri. Rinichiul si vezica trebuie spalate mereu.
Si este lucru verificat si cei care sufera de depuneri in rinichi stiu asta si beau.
|
Cel mai bine o dozezi dacă nu bei deloc dacă ai insuficiență renală, nu? :) La altele poate e mai potrivit postul CU apă.
Citat:
Da, la unele boli digestive nici nu-ti vine sa inghiti ceva. Dar si acolo si la alte multe boli este indicat mereu sa bei lichide: si la diaree si la raceala (nu mai vorbesc de febra) si de fapt in majoritatea bolilor.
|
E indicat să bei pentru că mănînci. De aia.
Citat:
Eu nu reusesc sa inteleg reactia asta chimica despre care se vorbeste si as vrea s-o vad scrisa: cum se transforma grasimile in apa.
Si in nici un caz ficatul nu face asa ceva - el transforma grasimi in glucoza pentru hranirea organismului, dar nu in apa.
Ganditi-va la un pahar de ulei, sau o bucata de slanina si transformati-o in apa.
Ah, ca se topeste, ca se consuma, este altceva.
|
http://www.fastingconnection.com/for...of-dry-fasting
human fat is saturated fat. Saturated with Hydrogen. For every carbon in the fat chain there's about 2 hydrogen atoms. These combine with the oxygen you breathe to form water. I have actually observed one patient gain weight during a dry fast.. because he was dehydrated and produced water from the fat: 2 grams of Hydrogen plus 16 grams of Oxygen gives you 18 grams of water. Thus Filonov is right. Under some circumstances we can make a lot more water than 1.2 liters.. from fat and from carbohydrates.
Citat:
Eu nu sunt medic, dar am citit destul si stiu sa evaluez unele indicatii si imi cunosc si organismul.
Si mai scria medicul de pe forumul acela ca nu trebuie renuntat la tratamente alopate. Ca postul se poate eventual adapta omului, daca totusi doreste sa-l tina.
|
Depinde de la caz la caz. Cum ar fi chimioterapia combinată cu sesiuni alternative de post cu apă pentru refacerea sistemului imunitar, vezi ultimul capitol din cartea lui Lestrade.
Citat:
Nu m-am lamurit cu anorexia cum este.
Doar ca sub un anumit BMI nu trebuie tinut post, este riscant.
|
Păi lămurește-te. Începe cu
http://www.loveandtruth.net/shelton-fasting.html unde poți căuta despre ”emaciate”.
Citat:
Mie mi se pare extrem acest post total, mai mult de 1-2 zile.
|
Extrem pentru cineva fără nici o experiență. De aia se recomandă să începi cu apă că o dată îți cureți sistemul și e mai ușor la sesiunea totală și a doua oară capeți experiență. Dacă vrei să ții din prima 2 zile nu te oprește nimeni, doar că s-ar putea să nu reușești. De aia nu se recomandă mai mult de 1 sau 1,5 zile. Eu am vrut să țin 1,5 zile fără apă și am ajuns la 5 fără să-mi propun 5. Am ajuns la 26 cu apă propunîndu-mi minim 10 și ducînd o viață obișnuită și foarte activă.
Citat:
Si mi se pare ca Dumnezeu ne-a facut organsimul intr-un anume fel, iar noi ne credem mai grozavi si vrem sa-l facem altfel, sa il facem sa traiasca fara hrana, apa si mai stiu eu cu ce alte idei.
|
Greșit. Designul nostru presupune perioade fără mîncare. Post. Nu sîntem construiți să mîncăm de 3 ori pe zi, mult, plus cîte ceva printre mesele principale. Acum e ceva ”normal” să consumi mult, dar pînă nu demult hrana nu era pe toate drumurile, în special iarna, și uite că oamenii nu mureau de foame. Dacă este apă, poți supraviețui undeva la 40-50 de zile fără probleme. Abia după aia revine foamea și se distrug organele interne.
Citat:
Exista postul moderat, exista diverse diete alimentare (fiecare cat poate) si rugaciunea.
|
Ține-l pe ăla. De tipul clinicii din Germania, cu maxim 250 de calorii pe zi pentru cîteva săptămîni. Așa ar trebui să petrecem un post ortodox corect. Rugăciunile - păi trebuie făcute oricînd, indiferent de post sau nepost!
Citat:
Si va mai spun ceva din experienta proprie - cat de bine iti face linistea, natura, pacea. Dar asa diete nu recomanda nimeni. Numai la mancare se gandesc toti...
|
Ba chiar da. Ideal postul este cu retragere (vezi Biblia), în zone înalte, cu aer curat, cu liniște și soare. Fără să trebuiască să le explici colegilor și mai ales familiei de ce faci asta și că nu intenționezi să te sinucizi lăsînd familia în urmă...