Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Cineva iL cunoaste pe Hristos atunci cand are dragoste fata de toata faptura, cand vede direct natura fundamentala a realitatii (Adevarul).
Acesta poate fi crestin, musulman, budist, hindus ...
|
Fals
Cineva nu il poate cunoaste pe Hristos pana nu se intalneste cu Hristos.
Tu cum ai putea sa te intalnesti cu cineva de care n-ai auzit niciodata sau ceea ce ai auzit nu te-a determinat sa-ti doresti sa faci lucrul asta?
Citat:
Cine nu are dragoste - nu este nici crestin, nici musulman, nici budist, nici hindus...
|
Ca de obicei, esti dezinformat.
Doar crestinul are porunca dragostei.
Poti sa-mi spui unde este in Coran porunca dragostei?
Sau cand a vorbit Budha despre dragoste?
El a vorbit despre "compasiune" care este cu totul altceva, teoretic ar putea fi si rodul dragostei dar poate fi si cel al sentimentalismului omenesc.
Citat:
Dumnezeu nu generalizeaza, asa cum face omul, ci priveste direct in fiecare suflet.
|
Pana una alta tu esti ala care generalizeaza aruncandu-i pe toti in aceeasi oala.
Dumnezeu e mai selectiv. Uite ce zice:
7. A zis deci iarăși Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt ușa oilor.
8.
Toți câți au venit mai înainte de Mine sunt furi și tâlhari, dar oile nu i-au ascultat.
9. Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla.
10. Furul nu vine decât ca să fure și să junghie și să piardă. Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă.
11. Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun își pune sufletul pentru oile sale.
Si nu doar cei care au fost dupa Hristos, pretinsi oameni duhovnicesti, ci si cei dupa, care au venit cu invataturile lor, toti sunt
furi si talhari.
Din punct de vedere spiritual, al spiritualitatii crestine, Budha al tau este un fur si talhar, asta ne invata Hristos Dumnezeu.
Nu le-a oferit oamenilor o cale spre mantuire, ci o minciuna, o iluzie, asezata pe falsa asceza si renuntare.
Citat:
Omul devine om atunci cand poarta in el Aceasta Persoana.
|
Pe care nu a cunoscut-O sau o desconsidera?
Pentru ca nu poti sa apreciezi pe Hristos si in acelasi timp sa fii altceva decat crestin.
Iar tu, esti cel mult un filosof amice, jongleur de vorbe goale, nici macar budhist autentic, ce sa mai vorbim de crestin.