Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu exista nici un studiu relevant ca sfintirea apei ar induce o purificare chimica sau chiar microbiologica.
De asta poti sa te convingi si singur, ducand la laborator doua mostre de apa, inainte si dupa sfintire.
Eu as paria pe faptul ca nu sunt diferente notabile in concentratia sarurilor dizolvate in apa.
Microbiologic, f. posibil la fel.
|
De fapt sunt gresite ambele afirmatii. In primul rand exista un studiu stiintific, il stii si tu pentru ca am disctuat despre asta acum cativa ani. Tu ai sustinut ca aceea e o conspiratie a ziarelor, desi am gasit si institutul unde a fost facut, cercetatorul care a condus echipa. Mai mult, am gasit chiar si un protest al unei asociatii de atei din acel oras (Sankt Petersburg, cred), care erau nemultumiti ca institutul din acel oras a folosit fondurile publice pentur a face acel experiement. Si tu ai spus ca nu a existat acel experiment.
In al doilea rand, minunile si harul au influenta si asupra materiei. Am observat ca mai multe ori ca tu nu intelegi exact acest lucru. De exemplu in discutia despre fotografie, despre Impartasanie, etc. Cred ca toate aceste discutii in contradictoriu au la baza o neintelegere comuna, faptul ca harul actioneaza si asupra materiei. Uite un exemplu simplu: sfintele moaste. ca sa fie considerate sfinte moaste trebuie sa aiba niste caracterisitci, care sunt fizice (neputrezirea, miros specific, uscate, culoare caracteristica, etc.). Acestea se datoreaza harului. La fel, vindecarile miraculoase nu sunt doar ceva abstract, vindecarea ologului insemana ca acela s-a vindecat de o problema fizica, nu doar psihica sau sufleteasca.
Revenind la apa sfintita, daca nu are niciun efect fizic asupra apei, atunci care e deosebirea fata de o apa obisnuita? De ce catolicii pun sare, ca sa nu se strice? Acum gandeste-te si tu logic, de ce se strica apa obisnuita dupa un timp? Din cauza microorganismelor din ea. Inainte era obiceiul sa se puna o sticluta de apa sfintita cand se construia o casa, in unele zone. Scrie ca au gasit o astfel de sticluta ingropata cu 100 de ani in urma, apa fiind buna de baut. Fa acum legatura cu microorganismele.