View Single Post
Vechi 08.10.2006, 09:56:26
stefan82mihai stefan82mihai is offline
Member

Data înregistrării: 08.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tiberiu_Rusu
..suna ciudat intrebarea asta. este neobisnuita. si este o intrebare foarte buna.
gandeste-te. raspunde-mi te rog. foarte important: CAND ai inceput sa crezi ? si mai ales: de ce ?

P.S. Mi-au spus parintii cand eram mic: "Trebuie sa crezi in Dumnezeu".
Am pus cateva intrebari firesti la inceput. Parintii mei erau sa lesine. N-au stiut sa-mi raspunda. Raspunsul lor a fost agresiv desi eram doar un copil si aveam nevoie de explicatii, mi s-a spus ca risc sa primesc o cumplita pedeapsa si ca sa evit asta "trebuie" sa cred. Apoi mi s-a spus despre rasplata. Mi s-au spus o multime de citate din Biblie si totusi ei nu mi-au spus cu sinceritate parerea lor despre credinta, ci doar imi reproduceau cuvintele altora. Ciudat, am crezut eu atunci. Totusi eu i-am intrebat. Ei s-au speriat si mai tare.
Intrebarile erau:
Cine spune ca "trebuie" sa cred ?
Ce se intampla daca nu cred ?
De ce e necesar sa cred ?
De ce nu am crezut pana acum, iar acum "trebuie" sa-mi impun sa cred ?
apoi, cu timpul.. au venit alte intrebari..
Toti oamenii cred in Dumnezeu ? Nu. De ce nu ? Sunt unii care au alte credinte. De unde stiu ca noi avem dreptate si ei nu ?
.. nici pana acum nu am primit raspunsuri satisfacatoare la aceste intrebari.
..omoara-ma cu pietre, dar eu te-as ruga sa-mi raspunzi:
De ce crezi ?
hm...cand am inceput sa cred in Dumnezeu?...cand am ascultat o predica de-a parintelui Cleopa...de ce?..pentru ca asa omul isi descopera adevaratele origini si mai ales..destinatia sa..la sfarsitul vietii..de la Parintele Cleopa stiu ca "cea mai mare intelepciune si cea mai inalta filosofie este gandul la moarte"...asta nu te pune un pic pe ganduri?...daca nu ai crede in Dumnezeu, nu ai stii de unde vii si unde te duci, adica cine ti-a dat viata cu adevarat si la cine te vei intoarce..

acuma iti pun si eu o intrebare : tu crezi in existenta Lui Dumnezeu...? Pentru ca daca nu ai crede in existenta Lui, nu mai are rost sa-ti explice cineva DE CE trebuie sa crezi in Dumnezeu?
Reply With Quote