View Single Post
Vechi 26.10.2015, 10:09:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul

Mai zicea cineva aici ceva de sex cu persoana pe care o iubesti. Ei bine, sunt cupluri care raman impreuna din liceu, se iubesc. Daca ei fac sex inainte sa se casatoreasca, atunci cum se considera?
Curvie.

Citat:
Eu si sotul suntem din categoria impreuna de cand eu eram in liceu. Si nu am practicat abstinenta 6 ani pana am reusit sa ne si casatorim. In cazul nostru cum e?
Vide supra.

Citat:
Ca doar ne-am iubit si atunci, ca si acum; nu am avut relatii asa de flori de mar si nu am umblat din floare in floare sau lucruri de genul...
E foarte bine ca oamenii se iubesc. In ceea ce priveste legatura sexuala, lucrul care o legitimeaza nu se numeste "iubire", se numeste "casatorie".

Citat:
Consider ca orice tip de reguli sau interdictii trebuie explicate copiilor. De ce sa nu faca x si y, de ce nu e bine z etc. Daca nu explici, ai pierdut din start ca parinte si sansele ca copilul sa nu faca ce i-ai zis sa nu faca, fara a-i explica de ce, este infim.
Sunt doua niveluri de explicatii, adica, in mare, doua motive pentru care sexul nu e bine sa fie practicat inainte de casatorie sau in afara casatoriei. Unele tin de ordinea naturala (argumente biologice, medicale, psihologice, de ordinul cel mai practic). Altele tin de ordinea supranaturala. Separarea lor e mai mult din considerente didactice. Cele din prima categorie sunt de competenta scolii sa le explice, cele din a doua de cea a Bisericii. Evident, parintii trebuie sa se intereseze, sa intareasca, eventual sa aduca corectii la ceea ce primesc copiii, deoarece familia este prima scoala si prima Biserica in care suntem chemati sa lucram.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote