View Single Post
Vechi 27.10.2015, 14:45:11
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Gabriela, imi pare rau ca m-am bagat si mi-am spus parerea.
Mie personal mi s-a parut ciudat motivul conflictului si si mai ciudata traditia
din zona socrilor tai.
Intr-adevar este pacat sa judeci pe cineva, mai ales daca nu-l cunosti.

In rest mai spun ca si pe mine ma dernajeaza anumite comentarii, chiar pe un forum ortodox, dar asta este situatia, oamenii isi spun parerea si mai sunt si foarte diferit.
Fiecare intelege credinta altfel si isi inchipuie ca include chiar si a fi rautacios cu altul.

Si marturisesc ca pe mine anumite afirmatii din mesajul tau m-au cam deranjat, dar s-ar putea sa ai dreptate, sa fie din experienta ta.
Eu am alta experienta de viata si nu suport singuratatea asta peste tot si izolarea.
Sunt mai in varsta si mie mi se pare chiar foarte ciudat ca mirii sa-si plateasca nunta si sa si-o organizeze singuri.
Daca ai parinti si socrii normal este sa te ajute si ei. Nu stiu, asa era inainte, poate ca acum s-au mai schimbat lucrurile si este altfel.
Socri, rude, te ajutau si participau la nunta. Mai existau si atunci exceptii, dar in general era asa.
Iar mirii nu aveau bani. Cu ce sa plateasca asa cheltuieli? Astazi or fi toti bogatasi! Nu stiu.
Daca pe noi nu ne-ar fi ajutat altii, mai ales soacra mea, nu ne-am fi casatorit. Punct. Mai ales la cate pretentii exista in traditie.

Si noi ca nasi am ajutat mult.

E drept ca si la nunta noastra a fost o situatie foarte speciala si n-am prea avut ajutor. Mai mult nu mai comentez. Poate si din acest motiv doresc tuturor sa aibe ajutor si rude si parinti la nunta. Asa este firesc si normal.

Subiecte de barfa sunt peste tot, nu numai la nunta. Si nu numai rudele o fac, daca o fac chiar ele. De unde stim noi?

Repet, fiecare scrie aici din anumite considerente, din experienta proprie sau sentimente personale. Probabil ca de aici ciocnirile de opinii.