View Single Post
Vechi 27.10.2015, 22:00:47
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu sincer nu inteleg si o sfatuiesc pe Gabriela sa lase asa cum spune Mantuitorul, "mortii cu mortii...".
Daca nu stii exact in ce context a zis Hristos asa ceva… iese cu totul altceva.
Poate te referi, asa vag, din auzite, la episodul cand Hristos i-a zis unuia dintre ucenici "Vino dupa Mine!", iar acela a spus ca tocmai i-a murit tatal si a cerut un ragaz pana dupa inmormantare. La care Iisus i-ar fi raspuns "lasa mortii sa-si ingroape mortii, iar tu vino si-mi urmeaza Mie".

Or, e clar ca in acel context, Hristos se refera la doua tipuri de oamenii morti: cei morti sufleteste si cei morti trupeste.

Deci daca vrei sa pui pe seama lui Hristos expresia "mortii cu mortii", sa stii ca nu se refera la ce zici tu, fiindca e la mintea cocosului ca Hristos n-ar fi zis niciodata ca aceia morti (trupeste) sa se ocupe de inmormantarea altora.

Sensul cuvintelor Lui ar fi "lasa-i pe cei morti sufleteste, care trupeste sunt inca in putere, sa se ocupe de ingroparea celor morti trupeste".

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu gandesc altfel - cei morti sunt alaturi de mine de acolo din cer tot timpul.
In rai nu exista morti. Doar vii. Poate ai vrut sa zici cei adormiti, trecuti dincolo avandu-L pe Duhul Sfant in suflete inca de aici.

Altfel se poate intelege ca oricine, dupa despartirea trupului de suflet, ajunge mai mult ca sigur in cer, asa nediferentiat. Si atunci nu mai trebuie sa-si bata lumea capul sa se curete de pacate, sa se roage pentru iertarea celor adormiti etc.

Sau, ce stiu eu, poate cei la care te referi au adormit in stare de sfintenie si har, si atunci, da, sunt in cer.
Reply With Quote