Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 13.02.2008, 14:55:34
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Daca ecumenismul nu exista, asa cum e prezentat pe forum, atunci Pr. Staniloaie a vorbit cuva de o himera? Sau Pr. Arsenie Boca? Si altii, si alti...
Iata o predica pe aceasta tema, de data asta de la o parohie din Oradea, ca sa nu spunem ca numai calugarii vehiculeaza aceasta idee a ecumenismului:
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/487/Pr-Arsenie-Boca-adevaratul-ecumenism
Din cate stiu eu, Pr. Arsenie Boca sustinea ca Biserici Mantuitoare sunt cea Ortodoxa si Romano-Catolica. Pe reformatii care veneau la el si il intrebau ce trebuie sa faca el ii sfatuia sa se intoarca de unde s-au desprins in sec 15! In fresca sa care infatiseaza A Doua Venire sunt pictate Catedrala Sf. Sofia din Constantinopol si Basilica Sf. Petru din Roma.

Sf. Francisc de Assisi e pictat, tot de pr. Arsenie Boca, in ceata sfintilor. Desi sunt multe scrieri antiecumeniste care il infatiseaza pe Francisc drept un inselat.

Apoi predica parintelui din Oradea contine interpretari oarecum personale. Hristos nu "calca" curcubeul, ci vine in slava! Mi se pare oarecum tendentios sa interprezi curcubeul din pictura pr. Arsenie ca pe un simbol new-ageist, cand de fapt el este semnul legamantului intre Dumnezeu si oameni si de asta Mantuitorul vine in slava, pe nori si pe curcubeu.
Reply With Quote